derutne škole

Na stropu rastu gljive, stolarija trula, dvorana zatvorena

Foto: Branimir Bradarić
Na stropu rastu gljive, stolarija trula, dvorana zatvorena
Autori bb, mv
14.09.2010.
u 09:16
U OŠ Nikole Tesle u vinkovačkome prigradskom naselju Mirkovcima đaci izbornu nastavu pohađaju u – kontejneru.
Pogledaj originalni članak

Što nam vrijedi stručnost kada su nam uvjeti rada kao s početka prošlog stoljeća, kaže Đorđe Lukić, ravnatelj škole koju pohađa 450 đaka. Stropovi učionica prokišnjavaju, komadi stropa otpadaju, u nekim su učionicama od vlage počele rasti i gljive. Instalacije su loše, stolarija trula pa je većina prozora radi sigurnosti zakovana. Neke su učionice zbog dotrajalosti zaključane. Sportsku dvoranu inspekcija je zatvorila prije pet-šest godina pa se tjelesni održava u učionici. – Zimu ovdje ne možemo dočekati i što prije ćemo se morati preseliti u Radnički dom, gdje ćemo biti do kraja obnove, koja je počela radovima na dvorani – rekao je Lukić.

Na njemački, vjeronauk i aktivnosti – u kontejner

U OŠ Nikole Tesle u vinkovačkome prigradskom naselju Mirkovcima đaci izbornu nastavu pohađaju u – kontejneru.

– Kako imamo 263 učenika sa 44 prvašića, koliko smo ih ove jeseni upisali, deset odjeljenja koja rade prema hrvatskom i osam prema srpskom programu, a devet učionica, vrlo je teško organizirati nastavu. Zato smo uložili 27.000 kuna svoga novca i u Osijeku na autotržnici kupili ovu prikolicu koja, istina, nalikuje na one u cirkusu, ali će poslužiti za odvijanje izborne nastave njemačkog jezika i slobodnih aktivnosti vjeronauka gdje su skupine manje – kaže ravnatelj škole Nikole Tesle Anto Vidović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CV
cvijece
11:53 14.09.2010.

Možda su se mogli aktivirati mještani i pomalo dobrovoljnim radom uređivati svoju školu za svoju djecu i ne dopustiti da se sve tako zapusti,a djećica su mogla sa mamama posaditi neki cvijet,ne bi im kruna pala s glave.

FE
feuerbach
19:01 14.09.2010.

Ova škola je, zasigurno, \"ulaznica\" u EU......:-))))

OB
-obrisani-
14:57 18.09.2010.

Kad se nase ruke sloze, sve se moze, sve se moze... Bilo bi bolje da su malo gledali one \"stare\" filmove. Druzba Pere Kvrzice bi im dobro dosla. Zar nema roditelja stolara, tesara, krovopokrivaca, limara, parketara, vodoinstalatera. Napraviti troskovnik, staviti sve crno na bijelo i od Ministarstva , Vlade i Crkve trazit podjelu troskova.