Na području Zagreba tri teška slučaja nasilja u obitelji

Foto: VL arhiva
Na području Zagreba tri teška slučaja nasilja u obitelji
11.01.2010.
u 11:29
Zagrebačka policija imala je posla s tri nasilnika koja su svojim suprugama verbalno prijetila te im nanijela teške tjelesne ozljede. U jednom su slučaju zlostavljanju svjedočila i maloljetna djeca.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke imali su posljednjih dana pune ruke posla s nasilnim i alkoholiziranim muškarcima koji su fizički i verbalno zlostavljali svoje supruge i djevojke, a u jednom su slučaju bila nazočna i maloljetna djeca.

Policija je zaključila istragu u slučaju 44-godišnjaka koji je od rujna prošle godine prijetio svojoj 31-godišnjoj supruzi. U više navrata tukao je suprugu te joj prijetio smrću, a svemu su svjedočila njezina malodobna djeca u dobi od 13 i 11 godina. Nazivao ju je pogrdnim imenima, ponižavao je i psovao.

Žena je napadnuta i na sam Badnjak u poslijepodnevnim satima kada ju je suprug nakon kraćega verbalnog sukoba fizički napao i zaprijetio joj nožem. Od straha žena dva dana nije skupila hrabrosti slučaj prijaviti policiji. Ipak, nasilnik je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Na području Velike Gorice pijani 56-godišnji M. M. kojem je izmjereno 1,18 promila alkohola u krvi, jučer je fizički napao nevjenčanu 57-godišnju suprugu. Prevezena je u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena. Neslužbeno doznajemo da je M. M. otprije poznat policiji zbog sličnih kaznenih djela.

Zagrebačka policija završila je još jedno kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim N. P. kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od rujna do 22. prosinca 2009. godine bivšoj 47-godišnjoj supruzi u više navrata prijetio smrću. Kada joj je posljednji put zaprijetio, žena je slučaj prijavila policiji, a nasilnik je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. N. P. je također, kako doznajemo, otprije poznat policiji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IN
insekticid
12:08 11.01.2010.

za sve je kriv bandić. nije kriva partija. kriv je bandić.

CE
cericzel
12:12 11.01.2010.

pravosuđe sucks.

GO
Goblin
19:26 11.01.2010.

11.01.2010. u 12:08h insekticid je napisao/la: za sve je kriv bandić. nije kriva partija. kriv je bandić. Ma *ebo ti bandić mamu !