Narodni dom Stjepan Radić

Na novom zdanju u Hrastovici otkrivena nazivna ploča

Foto: Antun Petračić
stjepan radić
Foto: Antun Petračić
stjepan radić
Foto: Antun Petračić
stjepan radić
Foto: Antun Petračić
stjepan radić
Foto: Antun Petračić
stjepan radić
26.04.2014.
u 21:15
Marijana Petir i Darinko Dumbović u obraćanju su naznačili vrijednost i važnost ovakvih zajedničkih projekata više stranaka
Pogledaj originalni članak

Novosagrađeni dom u Hrastovici, prvom selu od Petrinje prema Banovini, od večeras nosi naziv Narodni dom Stjepana Radića. Ploču su zajedno otkrili gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (HNS) i Marijana Petir, dopredsjednica HSS i predsjednica Županijske sisačko moslavačke organizacije ove stranke. Tijekom protekle zime naziv je predložilo Vijeće MO Hrastovice, a u ožujku jednoglasnu odluku donijelo Gradsko vijeće Petrinje, uz suglasnost obitelji Radić, iz koje je svečanosti nazočio dr. sc. August Turina, najmlađi praunuk Stjepana i Marije Radić.

Imenovanje doma i stavljanje natpisne ploče povijesno je vezano uz političara i tribuna Stjepana Radić jer je ove godine 110-obljetnica osnivanja HSS na parceli u Domovinskom ratu razorenog starog doma u ovom selu. 2,8 milijuna kuna za gradnju započetu u listopadu 2011. osiguralo je tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja, zalaganjem HSS u prošlom mandatu u sastavu koalicijske Vlade RH.

Marijana Petir i Darinko Dumbović u obraćanju su naznačili vrijednost i važnost ovakvih zajedničkih projekata više stranaka. Pri tome je M. Petir pozvala: Nađimo razloge za slogu i dogovorima nešto da Hrvatska krene naprijed i ljudima bude bolje. Budimo ljudi jedni za druge!

U prigodnom programu sudjelovalo je folklorno KUD Hrastovička gora, koje je najprije zapjevalo svoju dugovječnu „Hrastovice, selo ti na brijegu/ u tebi se radićevci legu...“.

Poznati lončar iz Petrinje Mato Stanešić darovao je domaćinima suvenir kipa Stjepana Radića, kakav u Petrinji stoji od 1936., a Hrastovčani su knjigom o svome mjestu i vinom iz vlastitih vinograda nagradili goste, među kojima i izravnog nasljednika Stjepana Radića.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.