HUMANITARNI FESTIVAL

Na 7. Rock Marinfestu Let 3, Brkovi, Septica, the Karambol...

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Let 3
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Marinfest
25.11.2014.
u 13:53
U dva dana, kaže organizator Vladimir Bakarić, nastupit će više od 70-tak glazbenica i glazbenika i svi nastupaju besplatni.
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji sedmi po redu Rock Marinfest, humanitarni rock festival, održat će se u Vinkovcima, u Vanilla clubu, 27. i 28. prosinca s početkom u 20 sati, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Udruge za pomoć invalidnim osobama Bubamara kojoj je namijenjen čisti prihod s dvodnevnog glazbenog događaja.

U dva dana, kaže organizator Vladimir Bakarić, nastupit će više od 70-tak glazbenica i glazbenika i svi nastupaju besplatni.

- Prvog dana nastupaju Luxus Lord, the Karambol, Septica Dubravka Matakovića, Radio Luxemburg i Brkovi, a drugog dana Jonathan, Punčke,Gretta, Lollobrigida i šećer na kraju, Let 3. Na prošlogodišnjem Marinfestu bilo je preko 1 200 posjetitelja i osim u uživanja u glazbi najboljih bendova, posjetitelji mogu kupiti majice, bedževe, CD-e i predmete koji će donirati glazbenici.

Vizualni identitet festivalu je dao naš Vinkovčanin, Dubravko Mataković - kaže Vladimir Bakarić, a Tomislav Velić, predsjednik Bubamare koja okuplja više od 1 300 invalida iz cijele županije, kaže kako Marinfest koji je izrastao među najznačajnije "zimske" glazbene događaje u Hrvatskoj, namjerno organiziraju između Božića i Nove godine kako bi mladima dali priliku za zabavu, ali i senzibilizirali za probleme invalidnih osoba.

- Prihod s ovogodišnjeg Marinfesta utrošit ćemo za kupnju goriva za naša tri kombija kojima prevozimo naše članove, posebice one koji žive u selima, od kuće do naših prostorija, ali najviše od kuće do bolnice. Tim kombijima omogućavamo našim članovima da dođu na sva mjesta koja su dostupna drugim ljudima koji nemaju tjelesne nedostatke. Zato smo zgroženi kada nam u Uredu državne uprave prave birokratske probleme i prijete tužbama, pa se ne bi previše iznenadio da nam pošalju inspekciju na otvaranje festivala i zabrane rad. Nekada smo prisiljeni novac utrošiti u nešto drugo nego što je upisano u papire i tada to njima predstavlja veliki problem jer valjda misle, da mi tgaj novac uzmemo sebi i trošimo na ne znam što. Primjerice, naveli smo kupovinu ulaznih vrata vrijednih oko sedam tisuća kuna, a u međuvremenu smo dobili donaciju i ulazna vrata pa smo novac utrošili u nešto drugo pa su nas odmah optužili za izigravanje zakona. Zamjerili su nam što smo glazbenike, koji ovdje besplatno nastupaju osim što im platimo putne troškove i spavanje, nakon koncerta nahranili jer i oni moraju jesti pa su nas špotali da taj trošak nigdje nije evidentiran. Znam da su humanitarne priredbe pod povečalom jer je bilo zlouporaba, ali ako postoje ljudi koji će besplatno raditi na humanitarnom koncertu i tako prikupiti novac za humanitarne svrhe, ovaj put za Bubamaru, ne treba među njima gledati prevarante i lopove - kaže Tomislav Velić.

>> Susret s njima pamti se cijeli život, a njima samo treba ljubavi i njege

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.