obljetnica

Na 21. rođendan specijalci iz Lučkog dobili memorijalni centar

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
atj lučko (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
atj lučko (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
atj lučko (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
atj lučko (1)
07.09.2011.
u 21:43
Ova jedinica specijalne policije bila je prva organizirana jedinica u Hrvatskoj u vrijeme kada je sudbina Hrvatske bila neizvjesna, odnosno, na samom početku Domovinskog rata.
Pogledaj originalni članak

Svečanim postrojavanjem u bazi u Lučkom antiteroristička jedinica Lučko proslavila je u srijedu navečer 21. obljetnicu osnivanja. U ime izaslanika ministra unutarnjih poslova  T. Karamarka okupljene je pozdravio glavni ravnatelj policije Oliver Grbić kazavši kako je ova jedinica specijalne policije bila prva organizirana jedinica u Hrvatskoj u vrijeme kada je sudbina Hrvatske bila neizvjesna, odnosno, na samom početku Domovinskog rata. Dodao je da je ATJ Lučko još tada bila prepoznata kao najelitnija postrojba MUP-a te su joj zbog toga i bile povjeravane složene i zahtjevne zadaće.

ATJ Lučko podsjetimo, ustrojena je 7. rujna 1990. kao prva oružana formacija u Hrvatskoj. Bila je i ostala jedina postrojba speijalne policije koja ima nadležnost da djeluje na području čitave RH.

Kroz ovu jedinicu prošlo je više stotina pripadnika. Tijekom Domovinskog rata poginulo je 14 njezinih pripadnika dok je 52 bilo teško ranjeno. Povodom obilježavanja obljetnice večeras je u bazi ATJ Lučko otvoren i njezin memorijalni centar.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Majur
08:20 08.09.2011.

Vjecna slava palim borcima!!!!!!