BORIO SE S OCEM

Muškarac u stanju psihoze pokušao oteti dvogodišnjaka, mislio je da je to njegova kćer

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Pokušaj otmica dječaka
Foto: Screenshot
Pokušaj otmica dječaka
Foto: Screenshot
Pokušaj otmica dječaka
Foto: Screenshot
Pokušaj otmica dječaka
18.09.2020.
u 13:39
Otac se u grmlju sklupčao oko svog sina kako bi ga zaštitio, a Rawson ga je više puta udario šakom u potiljak
Pogledaj originalni članak

Otac je junački štitio svog dvogodišnjeg sina kada ga je muškarac u stanju nasilnoe psihoze izazvane drogom pokušao oteti u studenom 2019. godine u Melbourneu. 

Michael Paul Rawson (41) izašao je policijske postaje uz jamčevinu zbog optužbi za drogu, a u to su vrijeme otac i sin šetali psa u parku. Rawson je do njih dotrčao i pokušao zgrabiti dijete. Dječakov se otac borio kako bi ga spasio, no Rawson ga je držao za vrat i odvukao u grmlje. Otac se u grmlju sklupčao oko svog sina kako bi ga zaštitio, a Rawson ga je više puta udario šakom u potiljak. 

Julio Alberto dotrčao je da pomogne, ali nije uspio zaustaviti Rawsona koji je povukao dijete i trčao s njim niz ulicu. Gospodin Alberto krenuo je u potjeru i uhvatio Rawsona za struka te je uz pomoć dječakova oca uspio spasiti dječaka. Dva su se svjedoka potom potukla s Rawsonom dok je otac tješio svog sina.

Rawson je pobjegao i sakrio se, no policija ga je okružila i uhvatila. Prebačen je u bolnicu odakle je pokušao pobjeći. Uhvatio je medicinskog djelatnika za ruku, stiskao je i uvrtao, a potom su ga vezali za krevet, piše Daily Mail

Michael Paul Rawson u utorak se izjasnio krivim za pokušaj otmice, napada, nanošenja ozljede, opiranja uhićenju i napada na službenika za hitne slučajeve. Na sudu je pojašnjeno da je Rawson imao teško djetinjstvo. Njegov je otac bio prevarant pa su se često selili, a često su ga i vršnjaci maltretirali u školama koje je, također, često mijenjao. 

Sa 19 godina dobio je dijete s partnericom Christie Vine s kojom se vjenčao 2011. godine. Par ima petero djece, od kojih je jedno autistično. Rastali su se 2015. godine, a Rawsonu se tada, kako tvrdi njegova braniteljica, "srušio svijet". Maltretirao je bivšu suprugu koja je tražila zabranu pristupa, no on je zabranu u nekoliko navrata prekršio. Prije nego što je pokušao ugrabiti dječaka, imao je zabranu viđanja i svoje djece.

Županijski sud u Viktoriji zaključio je da je Rawson zbog utjecaja droge mislio da je dvogodišnji dječak njegova kći. Idući se utorak očekuje proglašenje kazne za ono što je učinio. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
marlo
08:28 19.09.2020.

Tako njihova policija sad mlati ljude ako slučajno nemaju masku na ulici.

OD
Ostanite_doma
16:44 18.09.2020.

Tako naši političari drogirani psihotično otimaju od naroda 😱🤪