bio pod stresom

VIDEO Otkriveni detalji drame na letu: Muškarac otvorio vrata zrakoplova, policiju šokirao razlog

Foto: Reuters/Screenshot
VIDEO Otkriveni detalji drame na letu: Muškarac otvorio vrata zrakoplova, policiju šokirao razlog
27.05.2023.
u 07:51
Čovjek je otvorio vrata kada je avion bio oko 200 metara iznad tla, izazvavši paniku u avionu. Devet putnika poslano je u bolnicu zbog problema s disanjem
Pogledaj originalni članak

Putnik na letu Asiana Airlinesa rekao je policiji da je otvorio vrata na zrakoplovu nekoliko minuta prije slijetanja u Daegu u Južnoj Koreji u petak jer se osjećao "nelagodno", izvijestila je novinska agencija Yonhap.

Muškarac u tridesetim godinama rekao je policiji da je otvorio vrata jer je "želio brzo izaći iz aviona". Također je rekao da je bio pod stresom nakon što je nedavno izgubio posao.

Čovjek je otvorio vrata kada je avion bio oko 200 metara iznad tla, izazvavši paniku u avionu. Devet putnika poslano je u bolnicu zbog problema s disanjem, a svi su otpušteni nakon otprilike dva sata, rekao je dužnosnik vatrogasne službe.

Policija planira pokrenuti postupak protiv uhićenog muškarca nakon završetka istrage, objavljeno je.

Jedan je korejski dužnosnik rekao da je, koliko je njemu poznato, ovaj slučaj bez presedana, premda su putnici i ranije neovlašteno otvarali izlaze za slučaj opasnosti dok su avioni bili na tlu.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PO
poluprovokator
08:46 27.05.2023.

Ne razumijem kako sigurnosni sistemi dozvole otvaranje vrata u zraku ili kretanju(?).

MT
makan tahi
08:36 27.05.2023.

zato izraelci u svojim putničkim avionima imaju revolveraša koji takvim likovima rješavaju stres i sve životne probleme

LJ
ljudeman
13:24 27.05.2023.

Vjerojatno je sjedio na mjestu pored vrata koja putnici mogu otvoriti u slučaju nezgode. Osoblje aviona prije svakog leta upozna putnika koji tu sjedi na koji način ih može otvoriti. To je vjerojatno bio okidač za napad panike