Bez povećanja plaće

Mršić: Odričem se trećine plaće za razvoj civilnog društva

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Mršić: Odričem se trećine plaće za razvoj civilnog društva
19.01.2013.
u 08:12
Jedne trećine svoje plaće odrekao se u korist Podravke na godinu dana. Nakon što je napravljen veliki posao u prvoj godini mandata, tu trećinu plaće će u sljedećem razdoblju odvajati za razvoj civilnog društva
Pogledaj originalni članak

Gostujući sinoć u HRT-ovom Dnevniku 3, bivši gradonačelnik Koprivnice i predsjednik Uprave Podravka Zvonimir Mršić, demantirao je povećanje svoje plaće s 35 000 na 45 000 kuna, tvrdeći da njegova plaća od početka iznosi 45 tisuća kuna.

Jedne trećine svoje plaće, rekao je, odrekao se u korist Podravke na godinu dana. Nakon što je napravljen veliki posao u prvoj godini mandata, tu trećinu plaće će u sljedećem razdoblju odvajati za razvoj civilnog društva, odnosno usmjerit će taj novac, kako je rekao, udrugama osoba s invaliditetom, kulturnim, socijalnim i znanstvenim institucijama.

Naglasio je da on raspolaže svojim zarađenim novcem na način na koji on želi te da šef Podravke mora imati dovoljno veliku plaću da može pridobiti dovoljan broj dobrih stručnjaka.

>>Ledinski: Povećanje iovako ogromnih plaća ne mogu prihvatiti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 82

PL
perica-ljubic
18:14 20.01.2013.

Čovjek se odrekne dijela plaće i ekipa još negoduje. Pa mislim, jesu se kad zapitali koliko drugi direktori zarađuju i koliko su spremni od te plaće odvojiti za druge. Mršić čupa Podravku iz gliba, radi ono što su mnogi prije njega trebali učiniti, a to nije ni čisti ni ugodan posao. Zato je i izložen ovolikim kritikama i podmetanjima, ali mislim da će se s vremenom pokazati da je napravio pozitivne stvari.

MA
maksma
23:45 21.01.2013.

Jeftini demagog , dobar govornik , manipulator , neradnik , član partije . Ima sve "kvalitete" kao i njegovi partijski drugovi kukuriku koalicije. E dragi Koprivničanci glasujte opet za "crvenu" Koprivnicu , pa se poslije kokodačite i snesite kukavičje jaje poput ovog.

CE
cesc
16:18 20.01.2013.

Ne razumijem u čemu je problem. Ako se čovjek odrekao dijela plaće u korist drugih, a nije morao, to može biti za pohvalu. Ne mislim da Mršiću nije stalo do Podravke. Da je tako uzeo bi sve što može i čekao dok sve ne ode k vragu. Sumnjam da bi se uopće i pokušavao pravdati da je takav negativac.