ima 75.000 kuna

Mlada bankarica otvarala lažne račune i isplaćivala si novac

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Mlada bankarica otvarala lažne račune i isplaćivala si novac
01.08.2013.
u 11:46
Ukupna materijalna šteta iznosi više od 200 tisuća kuna jer je bankarica neovlašteno odobrila dodatna prekoračenja za još četiri osobe
Pogledaj originalni članak

Mlada bankarica (23) s područja Dubrovačko-neretvanske županije na svoj je račun uplatila 74.907 kuna, zbog čega joj je na vrata pokucala policija. Sumnjiče je, naime, za  zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Djevojka je od rujna 2010. do ožujka 2011. godine u banci u Metkoviću u kojoj je radila otvorila račune za dva nepostojeća klijenta preko kojih si je isplatila novac. Učinila je to tako što je po tim računima odobrila dodatno dopušteno prekoračenje po računu i to neosnovano i suprotno internim pravilima banke.

Sumnja se i kako je od  lipnja 2010. do veljače 2011. godine neovlašteno odobrila dodatna prekoračenja za četiri osobe, u ukupnom iznosu od 175.385 kuna, a te su osobe u potpunosti iskoristile neosnovano odobrenu mogućnost dodatnog prekoračenja po računu.

Ukupna šteta iznosi 250.293 kune.

Protiv osumnjičene slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

>>Oprez: Građanima u domove dolaze lažni zaposlenici HEP-a!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.