'Svi pod istim nebom'

Mirovna šetnja u Vukovaru: Veleposlanici ispisivali poruke mira

Foto: Branimir Bradarić
pješački most
Foto: Branimir Bradarić
pješački most
Foto: Branimir Bradarić
pješački most
Foto: Branimir Bradarić
pješački most
Foto: Branimir Bradarić
pješački most
19.09.2014.
u 15:59
Glavna poruka ovogodišnje akcije je Svi pod istim nebom.
Pogledaj originalni članak

Na pješačkom mostu u Vukovaru danas su mladi iz Vukovara i Tuzle, zajedno sa ministrom branitelja u Vladi RH i oko 25 članova diplomatskog zbora akreditiranih u Hrvatskoj, uputili poruke mira Hrvatskoj, Europi i cijelome svijetu.

Oni su u sklopu akcije nazvana Mirovna šetnja, koju Europski dom već tradicionalno održava u Vukovaru povodom Međunarodnog dana mira, ispisivali poruke mira na svome jeziku. Glavna poruka ovogodišnje akcije je Svi pod istim nebom.

– Na japanskom jeziku napisao sam poruku Svi pod istim nebom. Jako suosjećam sa žrtvama iz rata i mislim da je nadalje zajednički zadatak svih nas da izgradimo mir i dođemo do pomirenja. U tom smislu se trebamo zajednički međusobno razumjeti i pomagati, rekao je veleposlanik Japana Keiji Ide. Izvršna direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić pojasnila je da je Mirovna šetnja rezultat cjelogodišnjeg rada i zalaganja ne samo mladih Vukovaraca već i svih onih koji žele pomoći izgradnji mira u svim lokalnim zajednicama. Izrazila je i zadovoljstvo što će se uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja mirovne poruke poslati ne samo stanovnicima Vukovara, Slavonije i Baranje već i cijele Hrvatske, Europe pa i Svijeta.

>> Na (ne)sigurnom pješačkom mostu danas se okupilo dvjestotinjak osoba

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.