MIROVINSKI SUSTAV

Mirando Mrsić poziva Marka Pavića da istupi zbog obmanjivanja javnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mirando Mrsić poziva Marka Pavića da istupi zbog obmanjivanja javnosti
19.09.2019.
u 14:37
"Današnji potez Vlade je dokaz da je Pavić svjesno obmanjivao građane i trošio naše novce financirajući kampanju koja je pokušala dokazati građanima da će nam propasti mirovine ako ne uštedimo 40 milijardi kuna", rekao je Mrsić.
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati) pozvao je u četvrtak Marka Pavića, bivšeg ministar rada i mirovinskog sustava, a sadašnjeg ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a, da podnese ostavku jer je svjesno obmanjivao javnost o održivosti mirovinskog sustava.

"Današnji potez Vlade je dokaz da je Pavić svjesno obmanjivao građane i trošio naše novce financirajući kampanju koja je pokušala dokazati građanima da će nam propasti mirovine ako ne uštedimo 40 milijardi kuna", rekao je Mrsić tijekom iznošenja stajališta u ime Kluba HSS-a i Demokrata.

Mrsić je istaknuo da su milijuni kuna potrošeni na kampanju u kojoj je Pavić, kao tadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, uvjeravao građane da će prihvaćanje sindikalnih zahtjeva iz inicijative "67 je previše" dovesti do "smanjenja mirovina, zadužiti našu djecu i destabilizirati mirovinski sustav".

"Milijuni kuna bačeni su u vjetar samo da bi se spasio obraz Plenkovića i Pavića pred briselskom komisijom", kazao je Mrsić dodavši kako do kraja dana očekuje Pavićevu ostavku.

Postavio je pitanje i sadašnjem ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću zašto je danas na Vladi digao ruku za prihvaćanje inicijative "67 je previše" ako su ne tako davno zahtjevi sindikata bili destabilizirajući.

Poručio je premijeru Andreju Plenkoviću da mirovinski sustav neće doživjeti kolaps zbog odlaska u mirovinu sa 65 ili 67 godina, već zbog bujanja povlaštenih mirovina, dok je sindikatima preporučio da inzistiraju na održavanju referenduma.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:00 19.09.2019.

Jedina obmana je da se od onoga novca, što ga prikupe radnici, daje za mirovine povlaštenima. Radnici prikupe u mirovinski fond cca 21 milijardu kuna, a umirovljenici potroše (bez povlaštenih) cca 30 milijardi kuna, što naravno iz proračuna nadomiri država, kao i dio za povlaštene mirovine.