pad nakon rasta cijena

Ministarstvo gospodarstva: od sutra vjerojatni pad cijena motornih goriva

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ministarstvo gospodarstva: od sutra vjerojatni pad cijena motornih goriva
07.12.2015.
u 11:14
Napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.
Pogledaj originalni članak

Cijene naftnih derivata od utorka bi mogle pasti, benzina između 8 i 9 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 18 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva.

 "Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 2,95 do 5,95 posto u odnosu na prošli tjedan te unatoč rastu tečaja dolara od 0,53 posto, cijene motornih goriva bi od sutra trebale pasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle pojeftiniti između 8 i 9 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti oko 18 lipa po litri", navode iz Ministarstva.

 Napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

 Podsjećaju i da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.

Cijene naftnih derivata prošli su tjedan porasle i to nakon dva tjedna pada.

>> Porasle cijene goriva: litra eurosupera 95 skuplja za 20 lipa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.