Cappelli dogovorio

Hrvatska u Madridu ponovo otvara turistički ured

Hrvatska u Madridu ponovo otvara turistički ured
21.01.2020.
u 15:13
Naša zemlja sve popularnija u Španjolskoj, lani je broj gostiju iz te zemlje rastao po stopi od 8,45 posto
Pogledaj originalni članak

Hrvatski ministar turizma danas je u Madridu španjolskoj kolegici prezentirao turističke prioritete hrvataskog predsjedanja Vijećem Europske unije s naglaskom na održivi i odgovorni razvoj, te poticanje raznolikosti turističke ponude, posebice u turistički nerazvijenim područjima.

Ministar Gari Cappelli i španjolska ministrica industrije, trgovine i turizma Maríja Reyes Maroto Illera razgovarali su i o važnosti informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te o potrebi da se za digitalne platforme za pružanje turističkih usluga uspostavi zajednička europska regulativa. Gost iz Hrvatske predstavio i hrvatsku inicijativu za uspostavu europskog turističkog branda za zajedničku promociju država članica na dalekim tržištima te pozivao ministricu Reyes Maroto Illera da se Španjolska pridruži inicijativi i podupre stvaranje bolje prepoznatljivosti turizma u europskim politikama i institucijama. Cappelli je naglasio da treba zajednički raditi na snažnijem povlačenju sredstava iz EU fondova za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

Tijekom susreta rečeno je i da je Hrvatskoj raste popularnost u Španjolskoj. Lani je iz te zemlje stiglo 8,45 posto više turista nego u 2019., dok su noćenja rasla 10,46 posto.

- Vjerujem kako će se turistička razmjena dodatno povećati ponovnom uspostavom ureda Hrvatske turističke zajednice u Madridu, čije ponovno otvaranje očekujemo u 2020. u prostorima hrvatskog veleposlanstva u cilju minimalizacije troškova ureda. Za još jače povezivanje značajna je i izravna zrakoplovna povezanost koja napreduje iz godine u godinu te danas u zimskom redu letenja tri zrakoplovne kompanije lete na tri zrakoplovne rute između Hrvatske i Španjolske, a očekujem da se u budućnosti uspostaviti i redovita dnevna linija između Zagreba i Madrida - kazao je ministar turizma RH Gari Cappelli.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr