Imenovanja

Miljenić i Mlakar u Državnom sudbenom vijeću, a Leko i Bošnjaković u Državnoodvjetničkom vijeću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miljenić i Mlakar u Državnom sudbenom vijeću, a Leko i Bošnjaković u Državnoodvjetničkom vijeću
26.02.2016.
u 10:51
Ova imenovanja mora potvrditi i Sabor glasovanjem.
Pogledaj originalni članak

Odbor za pravosuđe jednoglasno je i bez rasprave utvrdio prijedlog imenovanja po dva člana iz redova saborskih zastupnika u Državno sudbeno vijeće te Državnoodvjetničko vijeće. U Državno sudbeno vijeće, koje ima jedanaest članova (sedam sudaca, dva sveučilišna profesora pravnih znanosti i dva saborska zastupnika, od kojih jedan iz redova oporbe) imenuju se SDP-ov Orsat Miljenić te HDZ-ov Davorin Mlakar.

U Državnoodvjetničko vijeće, koje također ima jedanaest članova (sedam iz reda zamjenika državnih odvjetnika, dva člana iz Hrvatskoga sabora i dva člana iz reda sveučilišnih profesora pravnih znanosti) iz redova zastupnika imenuju se SDP-ov Josip Leko te HDZ-ov Dražen BošnjakovićOva imenovanja mora potvrditi i Sabor glasovanjem.

>> Imao sam puno ponuda za ulazak u politiku i sve sam odbijao. A onda se pojavio Most... 

>> 'Je li razborito imenovati Milijana Brkića za ministra branitelja?'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:04 26.02.2016.

Ovo su smislena i razborita imenovanja, sva četvorica su stručni i normalni ljudi.