'mir u mom dvorištu'

Brkić o Vučiću: Itekako podržavam taj sastanak

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Milijan Brkić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Milijan Brkić
02.02.2018.
u 20:45
Mislim da je krajnje vrijeme da spustimo loptu, svi zajedno, i da se prestanemo bavit prošlošću
Pogledaj originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić komentirao je za RTL Danas posjet srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. 

"Srbija je naša prijateljska zemlja, susjedna. Gospodin Vučić je u povijesti imao određena iskakanja s puta, malo je bio zalutao, već sam u više navrata to govorio i ne želim sad ponavljati. Mislim da je krajnje vrijeme da spustimo loptu, svi zajedno, i da se prestanemo bavit prošlošću i da jednostavno shvatimo da smo susjedi, da smo naslonjeni jedni na druge, da moramo zajedno živjeti. Samo mir i u mom dvorištu, ako nije mir i kod mog susjeda onda to nije dobro. Itekako podržavam razgovore, itekako podržavam taj sastanak i mislim da će on doprinjeti plodom, ali konkretnim djelima bez demagogije i bez priče", poručio je Brkić.

Brkić je danas u Dvercu istaknuo i kako je židovska zajednica u Hrvatskoj jaka i brojna, a najjača u Zagrebu, te je osudio "sramotan čin 1941. godine" rušenja zagrebačke sinagoge. 

Podsjetio je kako je pokojni nadbiskup Alojzije Stepinac tada rekao - "svatko tko dira Božju kuću bilo koje vjere bit će proganjan na ovom i na onom svijetu i neće imati mira".

 Mi političari moramo to ispraviti i zagrebačku sinagogu ponovno izgraditi u Praškoj ulici, istaknuo je Brkić izrazivši vjeru kako će to biti učinjeno uz potporu hrvatske Vlade i Države Izrael.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

DU
Deleted user
21:18 02.02.2018.

Vucic vodi aktivnu promilosevicevsku politiku,prikazujuci sebe kao "faktor mira i stabilnosti" u ovom djelu Europe.Stare su to price! U isto vrijeme nasi su zaglibili u medjusobnim svadjama i jeftinom politikantstvu. Strateskih interesa hrvatska drzava nema,a o saveznicima da ne govorim! Hrvatska vanjska politika nize poraz za porazom. Od svadje s Madjarima oko MOL-a,preko haske presude Herceg-Bosni,do najnovijih pogreski oko arbitraze s Slovenijom. Zasto nista ne pisete o odluci vojvodjanskog parlamenta da tamosnje Hrvate pretvori u Sokce i Bunjevce? Ako su Sokci neka izvole vratiti hrvatske putovnice! Ljudi kao Miro Kovac i Andrej Plenkovic nisu sposobni voditi suvislu politiku. Najvecu cijenu platit ce Hrvati u BiH,koje ce srpsko-muslimanski dill potpuno istisnuti.A to znaci izloziti hrvatsku drzavu pogibelji. Srbijanci imaju cilj izici na Unu,izgubljeno na Kosovu "nadomiriti" u Bosni! Muslimani zele na Jadran,svojatajuci sve juzno od Neuma. I jedni i drugi su u svoje igre uvukli Ankaru i Moskvu,dok nasi ocito nemaju pojma sto se radi! Vucko je otpisao Kosovo,to je jasno iz Briselskog sporazuma.Zapad je obecao Srbima pola BiH!

CA
Catalonia
02:34 03.02.2018.

Eeee Vaso,totalno si razocarao!!!! Cak bi rekao da si se prodao... Moze te bjti sram.... Jel su tvoji prijatelji i suborci ginuli za to,jel su to zasluzili???

Avatar alien79
alien79
21:19 02.02.2018.

Premijer Pupovac uškopio Vasu