pomoć grada pule

Miletić dodijelio 5000 kuna oboljeloj gimnazijalki Maši Srdić

Foto: Arhiva VL
Miletić dodijelio 5000 kuna oboljeloj gimnazijalki Maši Srdić
20.10.2010.
u 12:02
Grad Pula time se priključio humanitarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za transplantaciju koštane srži zakazanoj za idući mjesec na KBC-u Rebro u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Pule Boris Miletić dodijelio je iznos od 5000 kuna mladoj Puljanki, 17-godišnjoj Maši Srdić, priključivši se time humanitarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za transplantaciju koštane srži zakazanoj za idući mjesec na KBC-u Rebro u Zagrebu.

Maša je učenica 3. razreda pulske gimnazije kojoj je krajem travnja ove godine dijagnosticirana bolest krvotvornog tkiva – akutna limfatična leukemija (ALL) T-tipa NHL, što je najteži oblik te zloćudne bolesti. Cilj humanitarne akcije je da se olakša zahvat i pruži potrebna pomoć Maši i njezinim roditeljima, a sve kako bi se gimnazijalki čim prije ostvarila želja, vraćanje svojim prijateljima i prijateljicama u školu i odbojkaški klub.

Prije odluke Grada Pule, za Mašu se donacija prikupljala i na dva humanitarna koncerta, jedan je bio u lipnju, a drugi 15. listopada te je prikupljeno približno 50.000 kuna. Koncerte su organizirali njezini prijatelji i nastavnici, a odazvali su se brojni glazbenici.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
15:52 21.10.2010.

Nije mi jasno...zašto trebaju novci za zahvat u Hrvatskoj?????????????? Ako pak mora ići u inozemstvo, zar to ne bi trebao platiti HZZO?????????????