OSLOBAĐAJUĆA AKCIJA

Milanović o operaciji Bljesak: 'To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija'

Foto: Ured predsjednika RH
Predsjednik Republike održao prijam u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO "Bljesak"
Foto: Ured predsjednika RH
Predsjednik Republike održao prijam u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO "Bljesak"
Foto: Ured predsjednika RH
Predsjednik Republike održao prijam u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO "Bljesak"
Foto: Ured predsjednika RH
Predsjednik Republike održao prijam u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO "Bljesak"
Foto: Ured predsjednika RH
Predsjednik Republike održao prijam u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO "Bljesak"
29.04.2020.
u 20:20
„To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija“, naglasio je predsjednik Republike.
Pogledaj originalni članak

U povodu 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović primio je u srijedu vojne i policijske zapovjednike koji su u njoj sudjelovali te je poručio kako je riječ o vrhunskoj vojničkoj i policijskoj operaciji.

"Uskoro će 25 godina kako je Hrvatska izvela svoju prvu veliku oslobađajuću akciju i prekinula svoju četverogodišnju agoniju rascijepanosti i podijeljenosti u teritorijalnom smislu, nemogućnosti normalnog funkcioniranja", rekao je Milanović.

Dodao je da je ta operacija, oslonjena isključivo na vlastite snage, izvedena besprijekorno u vojno-operativnom i izvedbenom smislu, kao i u smislu poštivanja svih onih potrebnih i dobrih normi međunarodnog prava.

„To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija“, naglasio je predsjednik Republike.

U vojsci neće biti dnevne politike

„Dok sam Predsjednik Republike u vojsci će se napredovati redovno, dnevne politike neće biti, bit će sustava vrijednosti, a to su one vrijednosti na temelju kojih smo primljeni u NATO i kasnije u EU. To je zapadna demokracija koja ima razne tonove i boje, nije svaka ista, ali zajedničko svim tim državama s kojima dijelimo sigurnosne klauzule i članak Ugovora o uzajamnoj i sigurnosnoj pomoći u slučaju napada, jest da smo zemlja koja ima slobodne izbore, zemlja u kojoj se poštuju određeni kriteriji i ljudska prava“, poručio je Predsjednik u svom obraćanju.

„Hvala vam za ono što ste učinili za Hrvatsku, hvala na vašem djelatnom doprinosu, živjela Hrvatska“, zaključio je Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH, stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

Uz vojne i policijske zapovjednike iz VRO „Bljesak“ prijamu su nazočili članovi Glavnog stožera Oružanih snaga RH na čelu s načelnikom admiralom Robertom Hranjem te predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a.

U ime pripadnika Hrvatske vojske sudionika vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ obratio se general zbora u mirovini Pavle Miljavac, a u ime pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova sudionika Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ Zdravko Janić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
20:25 29.04.2020.

Milanović o operaciji Bljesak: 'To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija. Ja to znam jer sam tada prodavao usisavače."

Avatar pretorijanac
pretorijanac
20:36 29.04.2020.

Zašt ne napišete da se 90% zapovjednika ratnih postrojbi iz VRO Bljesak danas nije odazvalo Zoranovom pozivu! Na fotki su više manje sve DVO i ddjeltani policajci koji su morali po službenoj dužnosti biti danas na Pantovčaku i popuniti mjesta zapovjednika koji su odbili doći! Druže Zorane sam si kriv nakon Jasenovca i izjava za ovaj šamar koji su ti danas dali ratni zapovjednici svojim nedolaskom.......

DU
Deleted user
21:28 29.04.2020.

Iskren, hmm, legalno je postao je Predsjednik države za koju se nije borio i Vrhovni zapovjednik vojske kojoj nije pristupio, ni prisegu položio, a mogao je. Imao je puno više godina nego onaj 17, godišnji HOS-ovac čije ime na ploči i stoji . Dobro svi griješimo, ali zašto toliko puta. Pa opet,( napreskokce) Fiktivnim prijavama u Vukovaru uvode se ćirilične ploče, otac dva poginula branitelja razbija tu nelegalnu ploču(vrijednosti 250 kuna za to policija na uviđaj ne izlazi) ( nelegalnu jer zakon nalaže da se može provjeriti boravište ili prebivalište) ali ne, za vrijeme njegove kukuriku Vlade oni, 80 godišnjeg bolesnog oca, koji je izgubio dva sina u Vukovaru, jednom sinu još grob našao nije, razvlače po sudovima 5 godina, od Vukovara do Pule, zašto. Hajde dobro pa može se i dva puta pogriješiti, ali zašto pod njegovom Kukuriku vladom hrvatskim braniteljima dijele mirovine na dva dijela, ali ne i aboliranima kojima priznat staž u "krajini" i primaju RH mirovinu, i onda njegova kukuriku vlada donosi zakon u kome se usklađuje samo prvi dio braniteljeve mirovine, tako da bi ako su tada imali istu mirovinu abolirani za par godina imao recimo 30% veću mirovinu od Hrvatskog branitelja, zašto. Ima još puno razloga zašto mu ne vjerujem, a trudim se unatoč toga poštivati instituciju Predsjednika RH, ali bih bio sretan kad bi netko imao hrabrosti pokrenuti legalan opoziv takvog Predsjednika i Vrhovnog zapovjednika OS jedne NATO članice, koji je prethodno radio za Kineskog milijardera.