'TEORIJSKI NEMOGUĆE'

Milanović o Linićevim optužbama: To jedan čovjek ne može

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
30.05.2014.
u 13:39
To jedan čovjek ne može, čak ni predsjednik RH i ja zajedno to ne možemo napraviti sve i da poželimo, javnost to mora znati, rekao je premijer
Pogledaj originalni članak

To jedan čovjek ne može, čak ni predsjednik RH i ja zajedno to ne možemo napraviti sve i da poželimo, komentirao je premijer Zoran Milanović optužbe stranačkog kolege i bivšeg ministra Slavka Linića da je upotrebljavao sigurnosno-obavještajni sustav da bi se obračunao s njime. Treba te optužbe istražiti kako bi se sve sumnje odbacile, tvrdi premijer.

– Sabor ima svoje nadležnosti i ja sam uvjeren i kao predsjednik SDP-a, ako dođe bilo kakav zahtjev, da će ga Sabor automatski proslijediti i postupiti s time u skladu. Ali s obzirom na to da je riječ o jako ozbiljnim insinuacijama koje godinama nismo čuli, i to za zlouporabu da bi se, pazite, pratilo i ugrožavalo čak pripadnike vlastite Vlade, ja moram zbog građana, jednostavno zbog klime u društvu, reći da je tako nešto teorijski nemoguće s obzirom na to da je sustav postavljen tako da se ne može ništa takvoga raditi bez odobrenja Vrhovnog suda, a Vrhovni sud prilično je samostalan. Ako se to radi bez njega, onda bi bila riječ o takvoj zavjeri da je uopće ne mogu zamisliti. To jedan čovjek ne može, to ne možemo čak ni predsjednik RH i ja zajedno sve da i poželimo, javnost to mora znati, a ovo drugo neka ide svojim putem – objasnio je danas premijer Milanović novinarima prilikom obilježavanja Dana Hrvatskog sabora.

Međutim, premijera više od aktualne situacije brine prošlost pa je zamjerio što su na dan Linićeve konferencije za novinare nezapaženo prošli zaključci saborskog Odbora za unutarnju politiku gdje se govori o zlouporabi i nezakonitostima koje su se događale u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji 2006. godine. Milanović podsjeća da su u tome sudjelovali tadašnji čelnik agencija, a sadašnji predsjednik najveće opozicijske stranke, tadašnji ministar financija i tadašnji šef carinske uprave.

– Tu je riječ o jako ozbiljnim zlouporabama zakona, da ne koristim neku težu riječ, a i za to ima jako puno mjesta, i to javnost itekako mora uočiti. To je nešto što je nedopustivo, nešto što se danas, otkad smo na vlasti, ne događa. To je ponovno onemogućeno sustavom koji smo uspostavili i taj sustav štiti i nacionalnu sigurnost i visoke kriterije stručnosti i etike u sigurnosnim agencijama. Dakle, ono prije bio je, upotrijebit ću tu riječ – kriminal. Kriminal, sigurnosna agencija se koristila kao zavod za zapošljavanje za jednu stranku. To je ono što mi možemo, više od toga ne možemo, a dalje neka javnost i ako treba netko drugi, ocjenjuju je li to kažnjivo i kako je kažnjivo – zaključio je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

>> Leko: Nisam baba Vanga da mogu procijeniti što će biti s Milanovićem

>> Josipović od SOA-e zatražio da provjeri Linićeve navode

>> Komadina: Neću glasati za izbacivanje Linića iz SDP-a

>> Bandić: To nije stranka za koju sam ja ostavio najljepši dio svog života

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

DU
Deleted user
13:57 30.05.2014.

Druže Milanoviću, dokle god lupetate o prošlosti, upropaštavate budućnost, budućnost naše djece jer vi ste svoju osigurali.

DU
Deleted user
13:59 30.05.2014.

Ovaj nasrtaj Linića na Milanovića bi mogao biti i kamuflažna zavjesa. Naime, br. 1 problem Milanovića jest što je nesposoban državnik, svi gospodarski parametri tonu u crveno, on pak do boli inzistira na ćirilici, pravima homoseksualne manjine i ne "šljivi" što o tome narod misli. Kad ga pak narod "opatrne" preko glasačkih kutija, e onda su valjda slijepi jer nisu u njemu prepoznali državnika od formata. Ukratko, Linić gore-dolje, ali nesposobnost i bahatost su glavni problemi državnika Milanovića - a kad se pogleda semafor, rezultati svi negativni, zar ne?

GI
gismund
13:48 30.05.2014.

hm, meni to zvuči prilično neuvjerljivo