SUKOB NARKOBANDI

Meksička policija pronašla još 26 tijela u napuštenim vozilima

Foto: AFP/PIXSELL
Meksička policija pronašla još 26 tijela u napuštenim vozilima
24.11.2011.
u 17:25
Samo dan nakon otkrića 17 spaljenih tijela na sjeverozapadu zemlje, u četvrtak je u Guadalajari otkriveno još 26 leševa.
Pogledaj originalni članak

Meksička policija pronašla je u četvrtak 26 tijela muškaraca u trima napuštenim vozilima koja su otkrivena na prometnom raskrižju u gradu Guadalajari, piše CNN. Istražitelji su otkrili da su tijela pronađena vezana te da je pored njih ostavljena poruka egzekutora, no sadržaj poruke nisu otkrili.

Ovo je još jedno šokantno otkriće masovnih žrtava sukoba narkobandi u protekla 24 sata. U srijedu je meksička policija pronašla 17 spaljenih tijela u dva kombija u Culiacanu, glavnom gradu savezne države Sinaloa na sjeverozapadu zemlje. Jedno od vozila otkriveno je kada su vatrogasci izašli na intervenciju kako bi sanirali požar nakon kojeg su ustanovili da se u kombiju nalazi 12 izgorenih tijela, dok je drugo, u kojem je bilo pet žrtava, pronađeno na drugom kraju grada.

Vlasti smatraju da su vozila zapaljena tijekom sukoba između suparničkih narkobandi te istražuju nalaze li se među ubijenima i žrtve otmica koje su se dogodile prošlog ponedjeljka. Otkriveno je da su žrtve najprije ubijene vatrenim oružjem, a tek onda zapaljene.

Za razliku od relativno mirne i nasiljem nepogođene Guadalajare, Sinaloa je jedna od baza narkobandi koje predvodi ozloglašeni Joaquin ''Shorty'' Guzman, najtraženiji vođa narkokartela u zemlji. Njegove ''operacije'' uključuju i kontrolu nad transferima kokaina i marihuane na tržište SAD-a.

Tijekom dana otkriveno je još ukupno sedam novih ubojstava koja se vežu uz sukobe narkokartela. U Morocitou su pronađena četiri ustrijeljena muškarca, dok su u Guamuchilu ubijena trojica. Posljednje žrtve samo su ''kap u moru'' crne statistike od ukupno 40.000 ubijenih u sukobima povezanim s trgovinom droge otkako je 2006. godine predsjednik Felipe Calderon razmjestio trupe za lovljenje članova narkobandi u Meksiku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OD
oltar domovine
18:24 24.11.2011.

A novi svijetski poredak i parola:biznis i samo biznis!

TO
Toni50
19:16 24.11.2011.

Kako ameri \"pomažu\" u riješenju borbe protiv droge u Meksiku je ubijeno poginulo 4-5000 ljudi ...

PH
Prometej.hr
20:03 24.11.2011.

I oni su Zapad a mi Hrvati nismo Tako blizu Majcice Amerike a tako daleko od boga.