provjed u vukovaru

Medved se ovog tjedna sastaje s braniteljima: 'Pronaći cemo rješenje'

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Medved se ovog tjedna sastaje s braniteljima: 'Pronaći cemo rješenje'
17.09.2018.
u 13:14
Ustvrdio je kako ministarstvo koje predvodi u okviru svoje nadležnosti učinilo ogroman iskorak u odnosu na ranije razdoblje, te ponovio da ni on niti Vlada nisu zadovoljni brojem procesuiranih počinitelja
Pogledaj originalni članak

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak da je za ovaj tjedan dogovorio sastanak s predstavnicima velikog broja braniteljskih udruga s kojima će razgovarati o svim aktualnim pitanjima, pa i o prosvjedu najavljenom za 13. listopada u Vukovaru zbog nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.

Razgovor je model kako se kroz analizu ideja koje su iznesene iznalaze rješenja, tako da sam zagovornik kvalitetne i temeljite analize onoga što je traženo i, u konačnici, zajedničkog stava i zajedničkog pristupa, rekao je Medved novinarima nakon predstavljanja aktivnosti Uprave za zatočene i nestale vezane uz terenska istraživanja i ekshumaciju žrtava u Zagrebu.

Poručio je kako je "uvjeren da će, kao i dosad, u kvalitetnom partnerskom odnosu s braniteljskim udrugama i ovoga puta pronaći odgovarajuće rješenje.

Upitan je li za koaliciju HDZ-a s SDSS-om, s obzirom na tvrdnje iz Vukovara po kojima neki pripadnici SDSS-a imaju saznanja o zločinima na Ovčari, Medved je rekao da je jedno govoriti o koaliciji, a drugu o zločinima.

Na pitanje o koaliciji predsjednik Vlade je vrlo jasno odgovorio, a kad je riječ o ratnim zločinima Medved kaže da gotovo svakodnevno kontaktira obitelji poginulih, nestalih i zatočenih i ni sam nije zadovoljan s brzinom otkrivanja počinitelja, zbog čega često od pravosudnih tijela traži brže utvrđivanje odgovornosti.

Ustvrdio je kako ministarstvo koje predvodi u okviru svoje nadležnosti učinilo ogroman iskorak u odnosu na ranije razdoblje, te ponovio da ni on niti Vlada nisu zadovoljni brojem procesuiranih počinitelja, posebice u Vukovaru, pa zagovora intenziviranje procesuiranja, ali u okviru zakonskih propisa.

"Moramo poštovati institucije i zakone koje smo donijeli. Potpuno razumijem žrtve, svakodnevno sam s njima u kontaktu, zasigurno postoji veliki broj počinitelja ratnog zločina koji nisu procesuirani i utoliko ćemo svojom ulogom, kao i udruge, poticati i stvarati ozračje da se procesuiraju počinitelji i nalogodavci", rekao je Medved.

Braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed u Vukovaru, koji je najavio vukovarski gradonačelnik Ivana Penava i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru o SDSS-u i Miloradu Pupovcu, te njegovo očitovanje o Domovinskom ratu.

>> Pogledajte video o sukobu branitelja i policajaca u Sarajevu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

AN
angeorafael123
14:57 17.09.2018.

Zločinci moraju biti iza rešetaka.Sve ostalo je politika a ona je .urva.Daje svakome tko plati.

BA
bakulušić
13:50 17.09.2018.

Tužno je gledati časnog i poštenog čovjeka kako pokušava obraniti neobranjivo a još tužnije čitati besmislice koje pišu "Direkt", "sindarela" i ostali pripadnici "ranjivih skupina".

MI
Mimizo
13:56 17.09.2018.

sad će mediji početi pljuvati po braniteljima jer im ne mogu oprostiti što je nestala njihova šugoslavija a stvorena nezavisna država Hrvatska i to je taj krimen koji nose naši branitelji ali i to če proći kada na red dođe lustracija to je neminovno