Suradnja

Međimurje želi biti domaćin proslave ulaska Hrvatske u EU

Foto: 'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Međimurje želi biti domaćin proslave ulaska Hrvatske u EU
02.03.2011.
u 10:07
Načelno je dogovorena organizacija susreta predsjednika vlada obiju država, ministara vanjskih poslova, predstavnika županija i općina u okviru manifestacije „Dan hrvatsko-mađarskog prijateljstva“
Pogledaj originalni članak

MLINARCI - U Mlinarcima u Mađarskoj održan je sastanak predstavnika županije Zala i Međimurske županije. Obje strane izrazile su želju za jačanje suradnje, a razmotrili su i mogućnosti suradnje u prekograničnim projektima. Spomenuta je i mogućnost osnivanja EGTC-a, Europske grupacije za teritorijalnu suradnju koju je predstavio Karoly Kovacs, voditelj Razvojne agencije Lenti.

Zamjenik međimurskog župana Matija Posavec izrazio je želju da se svečanost ulaska Hrvatske u Europsku uniju održi upravo u Međimurskoj županiji, koja želi iskoristiti razdoblje predsjedavanja Mađarske Unijom. Načelno je dogovorena organizacija susreta predsjednika vlada obiju država, ministara vanjskih poslova, predstavnika županija i općina u okviru manifestacije „Dan hrvatsko-mađarskog prijateljstva“.

– Posebno je važno ponovno aktiviranje euroregije Mura-Drava – istaknuo je Posavec. Razgovaralo se i o izgradnji mosta između Kotoribe i Murakeresztura.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

B6
Booyaka 619
10:36 02.03.2011.

Haha, pa vi ne samo da ste napravili ražanj a zec još u šumi, nego već i vatru ložite... Ludilo.

FE
ferenc
14:20 02.03.2011.

Gospodin Posavec dobro kaj se zalazes za izgradnju mosta u Kotoribi,ali zaboravio si mozda jos jedan vazniji projekt i to gradnju mosta izmedju Podturna-Kerkaszentkiralya koji je turisticki kao i gospodarski potreban Medjimurju zbog samog tromedja HR,SLO i HU i tu na tromedju bi bio pravi domacin proslave u EU