NEZAPOSLENI PREMIJER

Renzi ostao bez svih primanja, sada ga uzdržava supruga nastavnica

Foto: Reuters/PIXSELL
Matteo Renzi sa suprugom Agnese Landini
Foto: Reuters/PIXSELL
Matteo Renzi sa suprugom Agnese Landini
Foto: Reuters/PIXSELL
Matteo Renzi sa suprugom Agnese Landini
Foto: Reuters/PIXSELL
Matteo Renzi sa suprugom Agnese Landini
Foto: Reuters/PIXSELL
Matteo Renzi sa suprugom Agnese Landini
13.12.2016.
u 06:30
Prvi je premijer u povijesti koji nije bio parlamentarac, a ni u stranci neće primati plaću jer ju je sam ukinuo kad je postao tajnikom stranke
Pogledaj originalni članak

Postao sam najobičniji građanin, bez plaće, bez imuniteta, bez dodataka, nisam parlamentarac, krećem ispočetka, napisao je bivši premijer Matteo Renzi na Facebooku i naglasio kako je to ispravno jer „za njega je politika služiti državi, a ne služiti se državom“.

Renzi je kao premijer primao 114.797 eura godišnje bruto plaće. Kako više nije premijer, neće dobivati više nikakvu naknadu, a tako što nije se dogodilo ni jednom premijeru u prethodne 62 vlade. Renzijeva premijerska plaća bila je niža i od plaće rimske gradonačelnice Virginije Raggi koja prima 117.000 eura godišnje. Prijašnji premijeri bili su i parlamentarci pa su se nakon ostavki vratili na rad i plaću u parlament. Renzi je prvi premijer koji nikada nije bio izabran u parlament.

Na čelo Demokratske stranke došao je koncem 2013. s položaja gradonačelnika Firenze i onda je na premijerskom mjestu zamijenio Enrica Lettu, koji se najprije vratio u parlament, a onda otišao predavati u Pariz. Renzi je, postavši tajnikom Demokratske stranke, naložio da se za to mjesto ne prima nikakva plaća premda u statutu postoji takva mogućnost. Dakle, neće primati plaću ni kao tajnik Demokratske stranke. Uzdržavat će ga, da tako kažemo, jer je zasigurno nešto i uštedio, supruga Agnese Landini koja radi kao nastavnica u školi. Ali pripremit će svoj novi povratak na političku pozornicu. Renzi je put od premijera do nezaposlenog prošao u samo tisuću dana.

>> Novi talijanski premijer objavio imena ministara

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
09:01 13.12.2016.

'Ajmo plakati i strepiti.

ST
Stipan
15:23 13.12.2016.

Trebali bi skupljati sad pred praznike da mu se pomogne!

DU
Deleted user
08:40 13.12.2016.

Tja, kaj se more. Neka sad lijepo ide na klopu u pučku kuhinju. Dok je bio na vlasti, ionako je zdušno radio na tome da korisnika pučkih kuhinja bude što više.