TRAŽE POVEĆANJE PLAĆE

Marić o pregovorima sindikata zdravstva: Razgovarat ćemo na konstruktivan način

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Marić o pregovorima sindikata zdravstva: Razgovarat ćemo na konstruktivan način
20.08.2019.
u 09:53
Pregovarački odbori Vlade i zdravstvenih sindikata sastali su se jutros u Ministarstvu zdravstva kako bi počeli pregovore o povećanju plaća u zdravstvu, nakon što Vlada nije prihvatila povećanje koje je bilo dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora u srpnju.
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak prije početka pregovora sa sindikatima u Ministarstvu zdravstva kako će se razgovarati na konstruktivan način vezano za traženje sindikata oko povećanja plaća od sedam posto, te da će se vidjeti kakav će biti rezultat pregovora, ali ne očekuje ključne zaključke.

Uz napomenu kako je bilo puno internih konzultacija o ovoj temi, ministar Marić ocijenio je da ne očekuje da će se na ovome sastanku donijeti ključni zaključci ali, dodao je, razgovori će se nastaviti .

"Dobio sam poziv od ministra Kujundžića da dođem na sastanak i da čujem i jednu i drugu stranu i da kažem svoje mišljenje", rekao je Marić.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Milan Kujundžić

Pregovarački odbori Vlade i zdravstvenih sindikata sastali su se jutros u Ministarstvu zdravstva kako bi počeli pregovore o povećanju plaća u zdravstvu, nakon što Vlada nije prihvatila povećanje koje je bilo dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora u srpnju.

Predsjednik Samostalnoga sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je u ponedjeljak kako sindikati ne odustaju od povećanja plaća te najavio da će, ako do povećanja ne dođe, pokrenuti sindikalne akcije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je kako će sindikate zamoliti za strpljenje, da sačekaju 15-20 dana dok Ministarstvo financija ne napravi izračune i Vlada o tome ne postigne suglasje. Izrazio je uvjerenje da će Vlada odluku o povećanju plaća u zdravstvu donijeti u idućih mjesec dana.

U Ministarstvu zdravstva potpisano je 31. srpnja produljenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s dva reprezentativna sindikata. No, Vlada nije prihvatila i parafirano povećanje plaća - za tri posto od 1. kolovoza i za četiri posto od 1. listopada, za 72.000 radnika u sustavu, već je najavila nastavak pregovora.

Na sastanku je uz mjerodavnoga ministra zdravstva Milana Kujundžića i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

MM
Marko_Maras
10:25 20.08.2019.

Budžet je ograničen. Da bi se liječnicima dalo, mora se negdje uzeti. Kad bi vlada srezala ili posve ukinula subvencije, koje su ionako najveća nepravda u Hrvatskoj, bilo bi i za više od 7% povećanja plaća.

FE
fefellerunt
17:44 20.08.2019.

Najbolji ministar financija ikada, ali je upao u "loše durštvo" prvo ke pao pod birtijaški lobi ( i one uz taj lobi) pa smanjio poreze birtijašima, nije digao poreze za apartmane i onda sad uipao u zamku povišice plaća parazitima na državnom koritu, šteta, a bio je na dobrom putu da državu izvuče iz smeća

PR
Princeza
11:13 20.08.2019.

Marić ❤️