UBOJSTVO STIPANA IVIĆA

Marić ne poriče ubojstvo, a obranu će iznijeti na kraju postupka

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
14.12.2017.
u 15:47
Prema optužnici, Marić je 7. svibnja u 2.53 pred klubom Element u zagrebačkom naselju Španskom pucao u Ivića.
Pogledaj originalni članak

- Moj klijent od početka ne priče djelo za koje ga se tereti. U obrani koju će  iznijeti na kraju, detaljno će objasniti zašto je to učinio. On boluje od  dijabetesa tipa 1, a tri mjeseca prije ubojstva šećer mu je bio na 9,1.

Dijabetes je u mnogome utjecao na njegovo psihičko stanje pa i na njegovu ubrojivost. Smatram da je tijekom kombiniranog   toksikološko - psihijatrijsko - psihologijskog vještačenja napravljen propust. Vještaci su trebali utvrditi u kojoj je mjeri šećer utjecao na njegovo psihičko stanje jer je uzimao i alkohol i drogu. Tijekom postupka ukazat ćemo na mnogobrojne olakotne okolnosti koje će donijeti do blaže kazne u ovom postupku - rekao je u uvodnom govoru Velimir Došen, branitelj Mirka Marića, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva Stipana Ivića.

Prema optužnici, Marić je 7. svibnja u 2.53 pred klubom Element u zagrebačkom naselju Španskom pucao u Ivića. Prethodno je satima na kiši čekao da se Ivić pojavi, a kada se ovaj dovezao na parking, Marić je prišao vozilu te je u Ivića ispalio nekoliko hitaca.

Nakon toga je pobjegao te se sljedeći dan predao policiji. Od zadobivenih ozljeda Ivić je 15. svibnja preminuo, a motiv ubojstva navodno je Marićev strah od Ivića, koji mu je kako je tvrdio Marić prijetio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:24 18.12.2017.

Mislim da je to jedan nevini,fini i uglađeni zagrebački gospon.Recimo,nešto kao šnel fotograf Fulir.

DU
Deleted user
15:58 14.12.2017.

Možda bi mu olakotna okolnost bila i neka loša kritika turbofolk pjevačkog opusa !!!????