Večernji TV

'Manipuliraju! Kako nitko nije poginuo ako su bombardirali skladište kemijskim oružjem?'

Foto: Večernji TV
Hassan Haidar Diab
Foto: Večernji TV
Hassan Haidar Diab
16.04.2018.
u 14:22
Naš novinar, Hassan Haidar Diab, u emisiji na Večernji TV-u govorio je o sirijskoj krizi.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su Amerikanci sa svojim saveznicima izvršili napade na Siriju svjetska javnost pita se jesu li oni opravdani, je li riječ o odmazdi nakon što su vladine snage upotrijebile kemijsko oružje nad civilima ili je riječ o novom političkom igrokazu. O tome je u emisiji Večernji TV-a govorio naš novinar, Hassan Haidar Diab, jedini novinar iz Hrvatske koji je prošle godine razgovarao u Siriji s predsjednikom Basharom al-Assadom

– Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je kako posjeduju dokaze da su se vladine snage koristile kemijskim oružjem te dodao kako ne može otkriti te dokaze jer je riječ o tajni. No postavlja se pitanje kako je moguće da su ti dokazi tajni kad je, hipotetski gledano, moglo doći do svjetskog rata. I odakle su došli ti dokazi te kako su došli do njih kad su istražitelji tek danas ušli u Dumu – kazao je Haidar Diab te dodao:

– Pokušavaju opravdati ono što su učinili jer ovim napadima kršili su međunarodno pravo. To je dokaz da je nastavljena politika zapadnih sila iz vremena kad su rušili režim Saddama Husseina 2003. godine pa nastavili u Libiji 2011., a sad su to pokušali primijeniti i na Siriju. Zato su britanski i francuski parlament tražili očitovanje premijerke Therese May i Macrona o tome zašto su izvršeni napadi.

 

Haidar Diab također tvrdi kako je ruski predsjednik Vladimir Putin pokazao da je on jedini koji se može suprotstaviti SAD-u.

– Jasno je kazao kako će Rusija uzvratiti ako njezine snage budu ugrožene. Geopolitički gledano Rusi su danas pobjednici. Smatram da zapadne snage u mnogome manipuliraju. Riječ je o kozmetičkim napadima. Ni jedna osoba nije poginula u njima, napali su institut koji su Izraelci napali već mnogo puta, a najveći dokaz o manipuliranju je informacija da su bombardirali skladište kemijskog oružja. Kako to da onda nitko nije stradao u toj regiji u kojoj živi mnogo stanovnika? – naglasio je naš novinar.

A mogu li ovi sukobi poprimiti svjetske razmjere, koja je uloga Saudijske Arabije i može li se sirijska kriza okončati političkim razgovorima – pogledajte u emisiji...

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

JA
Jahutockakom
14:39 16.04.2018.

Uopce nije upitno da Zapadne sile godinama unazad i danas lazu,muljaju,manipuliraju,izazivaju sukobe,ratove i krize diljem svijeta..problem je sto toj gamadi nitko ne moze stati na kraj

DU
Deleted user
15:42 16.04.2018.

Pravo u sridu! Bravo! Ma to je više svima jasno. Nema oružja za masovno uništenje, nema kemijskih otrova.... Radi se samo o "igri moći" svjetskih moćnika, a za raju koja čak to više i ne puši služe ovakve bajke o koječemu!

BM
branko.mihalic1
15:14 16.04.2018.

svako ko malo razmišlja logički da ovo nema veze sa takozvanim kemijskim napadom ljudima je lagano manipulirati a pogotovo kod nas