sramota

Maksimirska "ljepotica": Dosad je utrošeno 500 milijuna kuna. Za što?

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksimir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksimir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksimir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksmir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksmir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksimir
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
maksimir
01.02.2010.
u 20:40
Zagrepčane je do sada propast projekta rekonstrukcije stadiona stajala 500 milijuna kuna. Gdje je nestao naš novac?
Pogledaj originalni članak

Danas je sasvim jasno da je propao (pre)ambiciozni projekt rekonstrukcije, tako reći, gradnje novog stadiona u Maksimiru.

Zagrepčane je ta propast stajala nevjerojatnih 500 milijuna kuna, koliko je od polovine devedesetih uloženo u rekonstrukciju(?) stadiona, koji ne da nije dovršen nego i dalje propada – sve većom brzinom.

Štoviše, stadion je u takvu stanju da bi ga najbolje bilo, ali i najjeftinije, srušiti.

Mamić bi gradio stadion

– Da se mene pita, u taj stadion više ne bi uložio ni kune. Najbolje bi ga bilo sravniti sa zemljom i izgraditi novi – kaže visoki dužnosnik Dinama.

Krivnju za katastrofalno stanje stadiona dužnosnici Dinama prebacuju na grad, koji je vlasnik stadiona, a grad na Dinamo, kojem su ga dali na upravljanje. U nedavnom intervjuu za Večernji Zdravko Mamić je rekao da će Dinamo za "sedam godina sam svojim novcima izgraditi stadion gdje god nam grad da – na Sveticama, Kajzerici...", ali i da Dinamo na računu ima 15 milijuna eura.

Dovoljno za početak – projektnu dokumentaciju, arhitektonski natječaj, pripremu terena – rekli bi cinici. Naravno da se to nikada neće dogoditi jer Mamić bolje od ikoga zna da to ne bi bilo ništa drugo doli bacanje novca u vjetar. Uostalom, u istom se intervjuu požalio da im gradska uprava ne daje dovoljno novca za održavanje stadiona.

– Grad nam za održavanje stadiona godišnje daje devet milijuna kuna, a mi potrošimo barem dvanaest – tvrdi Mamić. Podsjetimo, Dinamo je od grada i Holdinga samo lani dobio čak 38 milijuna kuna – iz stavke "potpora vrhunskom sportu" 6,5 milijuna kuna, od Ureda za sport 21 milijun, od Turističke zajednice Zagreba tri milijuna, a prema sponzorskom ugovoru s Holdingom godišnje dobiva 7,5 milijuna kuna. Večernjakov fotoreporter snimio je seriju šokantnih fotografija na maksimirskom stadionu nakon kojih smo se upitali održava li se stadion uopće i na što se troši novac Zagrepčana.

Gdje je novac, pita Lovrić

– I mene zanima na što se troši novac. Zbog toga smo u prosincu od vodstva Dinama zatražili da nam pošalje izvješće kako i za što troše gradski novac. Izvješće očekujemo ovih dana – rekao je danas Ivica Lovrić, pročelnik za sport, iz čijeg ureda Dinamo godišnje dobiva 21 milijun kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

OB
-obrisani-
20:58 01.02.2010.

Kmetovima je i ovakav stadion prekrasan pa zato i ne reagira nitko! ! !

CR
crocro
15:18 02.02.2010.

Ne optužujem niti Bandića a niti Mamića, a niti sam ja taj koji optužujem, ali zašto USKOK barem ne popriča sa Bandićem i Mamićem, možda oni imaju barem neka saznanja ako ništa drugo, gdje je sve utrošen novac, i što se to događa sa tim ukletim stadionom. Jer vreća je negdje podrapana, kada stalno curi i nikada je napuniti.

MA
marujita
20:55 01.02.2010.

u svakoj bi se normalnoj i civiliziranoj zemlji vec ODAVNO povela istraga o pranju novca. jer je i predugo i preskupo. tko je tu uzeo novce a tko ga je trebao a nije, tuzio? jedan se wembley stadion vec odavno i srusio i ponovno izgradio nov i jos ljepsi nego ovaj zderac novaca i bunar bez dna. sramota da nitko ne reagira.