Objavljen transkript

Majka pretučene djevojčice zvala čak tri policijske postaje: 'Što čekate da mi ubiju djecu?'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, ilustracija
Majka pretučene djevojčice zvala čak tri policijske postaje: 'Što čekate da mi ubiju djecu?'
16.02.2019.
u 16:28
Mi ne smijemo odvesti djecu i dovesti ih u postaju na čuvanje. Obratite se na centar za socijalnu skrb. Mi postupamo po tome - poručila je užasnutoj majci policajka iz velikogoričke postaje
Pogledaj originalni članak

Bivši policajac Suad F. uvjetno je pušten iz zatvora kako bi bio s djecom dok je njihova majka u zagrebačkoj bolnici. U petak je u Zagrebu pijan brutalno pretukao njihovu 14-godišnju kćer. Pijani je otac svoju kćer davio, bacao po ulici i glavom nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, koji boluje od autizma, vrištao i plakao od užasa.

Zabrinuta i užasnuta majka Edina D. F. iz Kliničke je bolnice Merkur policiju sat vremena zvala i molila nekoliko policijskih postaja da spase djecu, a cijeli telefonski razgovor je snimljen i originalno objavljen na 24sata.hr.

Policajka iz službe za hitne slučajeve koja se dobiva pozivom na broj 192 rekla je da nema 'niti jednu potpunu informaciju' te da će policija intervenirati ako ga negdje uoče. Nakon što je majka shvatila da do intervencije neće doći tražila je da je spoje s 4. policijskom postajom u Petrovoj ulici.

'Možemo otići na adresu, možemo ga zateći u prometu, za ostalo što krši je nadležan centar za socijalnu skrb, obavijestit ćemo centar i smjestiti dijete' - odgovorila je policajka iz postaje u Petrovoj dodavši da može raditi samo na 'svom terenu' te da ako muškarac nije u Zagrebu nazove velikogoričku postaju.

Uplakana Edina, koja je u bolnici zbog teške ginekološke operacije tumora, po treći put pokušava objasniti policiji da je pomoć njenoj djeci hitno potrebna.

'Mi ne smijemo odvesti djecu i dovesti ih u postaju na čuvanje. Obratite se na centar za socijalnu skrb. Mi postupamo po tome, jel ja pričam španjolski? Imam dojavu da kolege idu na adresu' - odgovorila je policajka iz postaje u Velikoj Gorici.

'Zvala sam vas u 17 sati i tek sada idu? Ja sam s 15 šavova na adresi, djeca urlaju, što čekate da mi ubiju djecu? Tražila sam da mi spasite djecu, ne imovinu, ne auto ne djecu, ne bih vas zvala bezveze' - izjavila je u nevjerici operirana žena.

Suad F. kaznu inače služi u gospićkom zatvoru jer je prijetio ubojstvom tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Prije toga, kaže Edina, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog obiteljskog zlostavljanja

Kada je saznala da mora na operaciju nadležni centar za socijalnu skrb predložio je da se zatraži uvjetno otpuštanje oca iz zatvora i da on čuva djecu dok je majka u bolnici. I prije toga on je imao pravo viđati djecu i ona ih je vodila jednom mjesečno u zatvor ocu u posjetu. Nije se protivila toj odluci Centra jer je Suad uvijek zlostavljao samo nju, ne i djecu pa je vjerovala da će biti prema njima dobar.

No, kada je shvatila da je pijan i s djecom, zvala je policiju, ali je nisu, tvrdi, ozbiljno shvaćali. Operirana, napustila je  je iz bolničkog kreveta krenula put svoje kuće u zagrebačkom Petruševcu. Stigla je kad i policija, iza 18 sati. Djecu je od nasilnog oca, do dolaska policije, u svoju kuću sklonila jedna susjeda, a 14-godišnja djevojčica je zbog ozljeda hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a pijanog Suada policija je privela i odvela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

IG
Ilija_Gregorić
17:35 16.02.2019.

Sigurnost i povjerenje...

BR
BrankoZuti
18:13 16.02.2019.

Da sam je ministar, podijelio bi 10-15 otkaza u dotičnim službama pa se to više ne bi dešavalo

CV
cvikcange
18:05 16.02.2019.

Velikogorička policijska postaja je najgora postaja ma na cijeloj "kugli zemaljskoj". Najgore ljenčine, zadnji šljam. Ovo vam je iz prve ruke i iz redova same RH policije. Velikogorički DORH i ODO nimalo ne zaostaju u gornjem opisu. A "Petrova" je pak najgora zagrebačka postaja, oduvijek su voljeli mlatiti.. Fuj fuj fuj fuj jadna ta žena i djeca