PRIVELI 6 OSOBA

Mađari otkrili laboratorij za eksploziv: 'Slučaj ima međunarodni kontekst'

Foto: Christopher Kingswood/News Syndication/PIXSELL
Mađari otkrili laboratorij za eksploziv: 'Slučaj ima međunarodni kontekst'
25.11.2015.
u 07:35
"Još uvijek je prerano tvrditi kako su privođenja povezana s islamskim terorizmom"
Pogledaj originalni članak

Mađarska antiteroristička policija privela je šest osoba kod kojih je pronađeno automatsko oružje, eksploziv i municija, a prilikom pretresa jedne kuće otkriven je i laboratorij za izradu eksploziva.

Glavni direktor Centra za protuterorističko djelovanje (TEK M1) Janos Hajdu izjavio je kako je dvoje ljudi privedeno u petak i prilikom pretresa njihova automobila su pronađene automatske puške, municija i prigušivači. Dan poslije u predgrađu Budimpešte privedene su još četiri osobe. U automobilu im je pronađen eksploziv, a tijekom pretresa kuće jednog od njih otkriven je i laboratorij za izradu eksploziva.

Hajdu je izjavio kako drugi slučaj privođenja ima međunarodni kontekst, ali je odbio precizirati koji. 

– Još uvijek je prerano tvrditi kako su privođenja povezana s islamskim terorizmom – naglasio je Hajdu dodavši kako policija ne vjeruje kako su ova dva slučaja međusobno povezan.  

Centar za protuterorističko djelovanje najavio je kako će biti podignut nivo osiguranja mađarskog predsjednika, premijera i drugih visokih dužnosnika.

>> Muž i žena planirali teroristički napad u Londonu, otkrila ih poruka na Twitteru

>> Bild: Teroristi su na stadion htjeli unijeti eksploziv i snimati napad

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DM
dr_max
11:05 25.11.2015.

Orban je bio u pravu, prvo ograda a onda čišćenje vlastitog doma.

OK
okus
08:48 25.11.2015.

Odmah u čelenku....

BA
balic
08:48 25.11.2015.

U Madjarskoj su otkrili laboratorij?! ma cekaj, kod koga kad su se oni od svih ogradili bodljikavom zicom i ne primaju izbjeglice.