Peter Szijjarto

Mađarski ministar vanjskih poslova: Suprotstavit ćemo se odluci EU parlamenta

Foto: Reuters/PIXSELL
Mađarski ministar vanjskih poslova: Suprotstavit ćemo se odluci EU parlamenta
12.09.2018.
u 16:04
Odlukom započinje kazneni postupak protiv Mađarske
Pogledaj originalni članak

Odluka Europskog parlamenta, donesena u srijedu, kojom započinje kazneni postupak protiv Mađarske je "sitničava osveta" promigrantskih političara protiv Mađarske, rekao je u srijedu mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Szijjarto je rekao da će Mađarska tražiti pravne načine za osporavanje odluke, jer glasovi suzdržanih nisu uzeti u obzir, što je promijenilo ishod glasanja, tvrdi Szijjarto.

"Današnja odluka Europskog parlamenta je ništa drugo, nego sitna osveta promigrantskih političara protiv Mađarske", izjavio je Szijjarto. "Odluka je donesena na prijevaran način i protivno svim relevantnim pravilima iz Ugovora o Europskoj uniji", ustvrdio je.

Zastupnici Europskog parlamenta usvojii su u srijedu izvješće Judith Sargentini iz Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza koje poziva Europsko vijeće da "u skladu s člankom 7. stavkom 1. Ugovora o Europskoj uniji, utvrdi da postoji očita opasnost da Mađarska teško krši vrijednosti na kojima se temelji Europska unija".

Aktiviranje članka 7 Ugovora o EU-u teoretski može dovesti do oduzimanja prava glasa u Vijeću EU-a, no, iako je u EP-u izvješće izglasano dvotrećinskom većinom, oduzimanje prava glasa Mađarskoj mora biti jednoglasno, tj. moraju ga podržati sve zemlje članice.

>> Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

PU
Pulchrum
17:58 12.09.2018.

Kako su ovi Mađari jaki i svoji. Svaka im čast. Hrvatskoj treba ovakav stav.

TE
TEUTA
18:03 12.09.2018.

Bolje zivjeti sam nego sa avganistancima. Brak je dobrovolja zajednica.

BL
Bluefull
18:17 12.09.2018.

Bravo Mađari ..... ne dajte se , ovo je direktna osveta Sorosa i njegovih sluga u EU. parlamentu . Treba izdržati sve te pritiske i ucjene ali stvari se mijenjaju iz temelja u čitavoj Europi .... jako brzo, neo- libearalni fašisti i ljevičari odlaze u povijest ...svaki dan gledamo promjene o kojima smo mogli samo sanjati još prije samo par godina .... pričamo o stvarima koje su bile čista hereza do jučer ..........