ŽRTVA OLUJNOG VREMENA

U Lošinjskom kanalu pronađeno tijelo nestalog ribara

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
U Lošinjskom kanalu pronađeno tijelo nestalog ribara
09.07.2017.
u 16:46
Ronioci su ribara pronašli u moru kod Malog Osira na dubini sedam do osam metara, nedaleko potopljene brodice
Pogledaj originalni članak

Tijekom noći i jutra u zapadnom Kvarneru trajala je intenzivna potraga za nestalim hrvatskim ribarom, čije je beživotno tijelo podmorskom potragom pronađeno danas prije podne.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru s Lučkom kapetanijom Rijeka i Lučkom ispostavom Mali Lošinj koordinirali su intenzivnu pomorsku potragu u lošinjskom akvatoriju za nestalim ribarom.

Potraga je pokrenuta sinoć u 23.00 sata nakon dojave Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su sa dva plovila također sudjelovali u potrazi kojoj su se s jednim plovilom priključili i djelatnici tvrtke SeaHelp.

Najintenzivnija potraga odvijala se kod otoka Veli i Mali Osir u Lošinjskom kanalu, kamo je nestali ribar isplovio oko 18.30 sati brodicom bez kabine, dužine 3,5 metra.

Rano jutros u potragu su se uključili i ronioci specijalne jedinice Pomorske policije Rijeka, dok je u suradnji s Obalnom stražom angažiran i zrakoplov Pilatus.

Ronioci su ribara pronašli u moru kod Malog Osira na dubini sedam do osam metara, nedaleko potopljene brodice.

Istraga je u tijeku. Zasad se zna da su u vrijeme nestanka ribara na moru vladali nepovoljni vremenski uvjeti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
02:09 10.07.2017.

Brodica od 3,5 m i jos ribar!?