iščekuju frizera

Leteći Islanđanin uljepšava Grenlanđane

Foto: Screenshot Deutsche Welle
Leteći Islanđanin uljepšava Grenlanđane
18.02.2014.
u 09:04
Osim hrane i lijekova, helikopterom stiže i jedan željno iščekivani gost, ne samo kod ženskog dijela populacije: frizer sa susjednog Islanda.
Pogledaj originalni članak

Grenland je jedno od najrjeđe naseljenih područja na Zemlji. Na površini od preko dva milijuna četvornih kilometara živi oko 56 tisuća stanovnika. A to ni ne čudi, s obzirom na tamošnju klimu.

Sedam do devet mjeseci u godini prosječne temperature su ispod nule. Od rane jeseni pa sve do kasnog proljeća u sela na istoku tog otoka može se doći samo helikopterom.

Osim hrane i lijekova, helikopterom stiže i jedan željno iščekivani gost, ne samo kod ženskog dijela populacije: frizer sa susjednog Islanda. On je u potrazi za mušterijama, a oni za ljepšim izgledom.

 

 

 

 

 

 

 

 

>>U samo četiri dana Grenland ostao bez 57% površinskog leda

>>Osvježite se pogledom na veličanstvene ledenjake

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.