Rigorozno

Kuvajtskom novinaru prijeti 18 godina robije zbog uvrede šeika

Foto: AFP PHOTO
Kuvajtskom novinaru prijeti 18 godina robije zbog uvrede šeika
08.06.2010.
u 09:07
Kuvajtski je bloger kritizirao vladajuću obitelj Al-Sabah i optužio premijera Naser al-Mohamad al-Sabaha za korupciju i loše upravljanje državom.
Pogledaj originalni članak

Organizacija Human Rights Watch pozvala je Kuvajt da prekine sudski proces koji se vodi protiv kuvajtskog blogera i novinara zbog uvrede čelnika države i da ukine sudsku zabranu medijima da izvještavaju o tom procesu, javlja Reuters.

Bloger i novinar Abdel Kader al-Jassim nalazi se u pritvoru od 11. svibnja nakon što je protiv njega tužbu podnio ured kuvajtskog emira Šeika Sabah al-Ahmad al-Sabaha.

Kuvajtski je bloger kritizirao vladajuću obitelj Al-Sabah i optužio premijera Naser al-Mohamad al-Sabaha za korupciju i loše upravljenje državom. Al-Jassim je optužen i da je širio lažne vijesti koje su mogle ugroziti nacionalne interese Kuvajta, a dokaže li se njegova krivica, slijedi mu 18 godina robije.

- Kuvajtske vlasti trebaju prekinuti progon samo zbog kritiziranja kuvajtskih vlastodržaca - navedeno je u priopćenju Human Rights Watcha, a zabrinutost je izrazio i State Department.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

HE
Heli
04:46 09.06.2010.

mister1x5 , pa ne mora bjezati samo u Bosnu, moze i u Hrvatku.Eto danas citamo kako kriminalci iz Srbije ilegalno zive u Hrvatskoj i ubijaju se medjusobno.Poznata je stvar, da osudjeici iz BiH bjeze u Srbiju i Crnu Goru.

OB
-obrisani-
15:56 08.06.2010.

Hasan ovih dana radi prekovremeno.......

AI
ac.i.de,
15:23 08.06.2010.

Policajac u Sarajevu zaustavlja autobus u kojem se nalazi 40 Jehovinih svedoka. Ulazi unutra i pita: Šta je ovo?Vozač mu da spisak s imenima putnika i kaže mu da su to Jehovini svedoci. Policajac pogleda u papir pa kaže: Au! Taj Jehova mora da je nešto gadno zasro !