Pohvaljen 'lex agrokor'

Obilježeno 20 godina akcije Kupujmo hrvatsko

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
13.10.2017.
u 15:28
Istraživanja su pokazala kako je 86 posto ispitanika spremno izdvojiti više novca za kvalitetan domaći proizvod, rekao je Luka Burilović.
Pogledaj originalni članak

Prilikom obilježavanja 20. godina akcije Kupujmo hrvatsko predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović rekao je kako hrvatsko gospodarstvo već treću godinu zaredom ostvaruje rast BDP-a.

-Trebat će nam još dvije do tri godine da se Hrvatska vrati na pred recesijsku 2008. Godinu. Ipak, svi pokazatelji govore da smo na dobrom putu. Zaustavili smo i izazove koji su nedavno bili pred nama, stabilizirali sustav i najveće tvrtke Agrokora sa zakonom Lex Agrokor i tu moramo odati priznanje Vladi. Sustav je stabiliziran posebice tvrtki iz prehrambene industrije, rekao je Burilović.

Govoreći o akciji Kupujmo hrvatsko rekao je kako je ona tijekom ovih 20 godina bila i napadana i to posebno iz inozemstva. Istakao je i kako je i ona rezultat toga da 80 posto građana pri odlasku u kupnju vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda. Ista istraživanja su pokazala kako je njih čak 86 posto spremno izdvojiti i više novca za kvalitetan domaći proizvod.

U sklopu ovogodišnje akcije, koja se održala na trgu bana Josipa Šokčevića, svoje proizvode izložilo je 80-tak domaćih proizvođača.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AR
anica.rendulic
17:50 13.10.2017.

-, samo tako dalje, jer to je jedini i pravi put prema boljitku svih nas!

NA
narcis660
16:11 13.10.2017.

Novinari gdje ????Na trgu bana JosipaSokcevica ????gdje.??Sasvim slucajno sam u Vk pa znam da je u VINKOVCIMA.Katastrofa od clanka

DU
Deleted user
19:45 13.10.2017.

Kupujem što je provjereno domaće i kad mogu, direktno od proizvođača, a ostalo - što je kvalitetno i pouzdano dobro, ma čije bilo. U Konzumu ne kupujem odavno, jer tako bezobrazno visoke cijene nema nitko, puno robe ima samo u onim super i maxi, a uvozne robe i te kako puno.