PRIJETNJA RAKETNIM NAPADOM

Kremlj optužio Johnsona da laže, Peskov otkrio što je Putin ustvari rekao

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with members of the government via video link at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
FILE PHOTO: Russia's President Putin takes part in events commemorating the anniversary of breaking the siege of Leningrad
30.01.2023.
u 12:28
Kremlj je u ponedjeljak optužio Johnsona za laganje, a glasnogovornik Dmitri Peskov kazao je novinarima kako ono što je rekao bivši premijer nije istina, odnosno "preciznije, to je laž"
Pogledaj originalni članak

Bivši britanski premijer Boris Johnson izazvao je pravu pomutnju nakon što je ustvrdio da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin prijetio raketnim napadom u izvanrednom telefonskom razgovoru u veljači 2022. godine, uoči ruske invazije na Ukrajinu. Kremlj je odbacio njegove navode i nazvao ga lažljivcem.

Johnson je kazao kako mu je Putin rekao da će napad "trajati samo minutu". Bivši premijer tvrdi kako je upozorio Putina da bi invazija Ukrajine mogla dovesti do zapadnih sankcija i većeg broja NATO trupa na ruskim granicama.

"Prijetio mi je u jednom trenutku i rekao: 'Borise, ne želim te povrijediti, ali, s projektilom, to bi trajalo samo minutu'. Ili nešto slično. Veselo. Ipak, mislim da je, po opuštenom tonu koji je imao i po nekoj vrsti distanciranosti, samo podilazio mojim pokušajima da ga natjeram na pregovore", prisjetio se Johnson, piše BBC.

Kremlj je u ponedjeljak optužio Johnsona za laganje, a glasnogovornik Dmitri Peskov kazao je novinarima kako ono što je rekao bivši premijer nije istina, odnosno "preciznije, to je laž"

"Nije bilo prijetnje o projektilima", ustvrdio je Peskov, piše Sky News.

"To je bila ili namjerna laž, morate pitati gospodina Johnsona zašto je odlučio se izraziti na taj način ili je bila nesvjesna laž i on nije ustvari razumio o čemu mu je govorio Putin", dodao je.

Peskov je naveo kako je Putin kazao Johnsonu u slučaju da se Ukrajina pridruži NATO-u da bi to značilo da bi američki ili NATO projektili postavljeni uz rusku granicu mogli doseći Moskvu u roku nekoliko minuta, te je predložio kako je moguće da je riječ o nesporazumu.

"Ako je to tako razumio, onda je to vrlo nezgodna situacija", objasnio je glasnogovornik Kremlja za medije.

VIDEO: Vlada objavila nove cijene, gorivo idućih 14 dana osjetno skuplje

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SR
sršen
14:33 30.01.2023.

putin nikad ne laže, on je za hrista i familiju

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
14:44 30.01.2023.

Nuklearno oružje efikasno odvraća svakog napadača. Na sreću ga Rusija ima dovoljno pa Anglo-saksonci moraju malo više uposlit mozak nego u Vijetnamu, Iraku ili Siriji.

HO
homofobic
16:08 30.01.2023.

Kada Peskov ili stakor nesto kazu onda znamo da je laz! Nisu li nas prosle godine mnogo puta uvjeravali da nece napasti Ukrainu?