UGROZILI ŽIVOTE

Otkriven motiv zbog kojeg je COVID odjel ostao bez struje

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Obilazak novoopremljenih smještajnih kapaciteta za COVID bolesnike
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Obilazak novoopremljenih smještajnih kapaciteta za COVID bolesnike
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Obilazak novoopremljenih smještajnih kapaciteta za COVID bolesnike
08.12.2020.
u 11:43
Kvar je brzo otklonjen, a počinitelje je uskoro uhitila interventna policija
Pogledaj originalni članak

Krađa električnih kablova radi daljnje preprodaje najvjerojatniji je motiv koji stoji iza ugrožavanja života pacijenata oboljelih od COVID-19 u riječkoj bolnici. Proizlazi to barem iz policijskog priopćenja u kojem je navedeno da su zbog događaja koji je uzbunio javnost osumnjičene i uhićene dvije osobe. Riječ je, kako je priopćila policija, o 34-godišnjem državljaninu Hrvatske i 29-godišnjem državljaninu Kosova, koji se osim za tešku krađu sumnjiče i općeopasnu radnju kojom su ugrozili živote pacijenata oboljelih od COVID-19.

Kako je priopćila policija, taj se dvojac sumnjiči da je 7. prosinca oko 3 sata u Krešimirovoj ulici u krugu KBC-a Rijeka otuđio električni naponski kabel, čime se istodobno onemogućilo nesmetano napajanje električnom energijom uređaja postavljenih u COVID centru zbog čega su, kako kažu u policiji, životno bili ugroženi pacijenti koji se liječe od COVID-19.

Srećom, kvar je brzo otklonjen, a počinitelje je uskoro uhitila interventna policija. Privedeni su na ispitivanje, a vjerojatno im slijedi i dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci. 

VIDEO Margaret (90) prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa: "Ovo je najbolji dar za rođendan!"

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

MI
Mislav28
12:40 08.12.2020.

Manjine su naše blago.

RI
ribar110
12:33 08.12.2020.

Multikulturalnost na djelu.

DU
Deleted user
12:46 08.12.2020.

Multi - kulti , Fiume