obljetnica priznanja

Kosor: Branitelji su nas obvezali na borbu za pravnu državu

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obilježavanje (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obljetnica (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obilježavanje (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obilježavanje (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obljetnica (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obljetnica (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
karlovac, obljetnica (1)
Autori mm/VLM, iš/VLM, zb/VLM
15.01.2011.
u 11:03
Predsjednik Ivo Josipović u Zagorju je istaknuo da su branitelji najzaslužniji za međunarodno priznanje.
Pogledaj originalni članak

- Ovo je dan kada svi zajedno moramo reći da ćemo biti mudriji, odlučniji i bolji jer se prisjećamo svih onih hrabrih ljude, sinova i kćeri koji su branili i obranili Hrvatsku. Branitelji i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman najzaslužniji su za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Danas na pragu ulaska u Europu moramo raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva, ostvarivanju gospodarskih projekata koji su jamac za izlazak iz krize. Hrvatski branitelji borili su se za pravnu državu i obvezali nas da nastavimo odlučnu i beskompromisnu borbu protiv korupcije – poručila je premijerka Jadranka Kosor na svečanosti u Karlovcu u povodu 19. obljetnice međunarodnoga priznanja Hrvatske. S govornice Doma OSRH Zrinski, u kojem je održan središnji program, pozvala je sve okupljene da se zapitaju što su učinili za hrvatskog branitelja, dijete poginulog ili njihove roditelje.

Šeks: Da nije bilo borbe, ne bi bilo Hrvatske

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je da do međunarodnog priznanja Hrvatske nije došlo političkim igrama nego krvlju hrvatskih branitelja.

- Da nije bilo borbe u pravednom i obrambenom ratu ne bi bilo Hrvatske, naglasio je Šeks.

Na središnjoj svečanosti u Karlovcu, osim Kosor i Šeksa, bili su i Tomislav Ivić, Davor Božinović, Gordan Jandroković, predstavnici lokalnih vlasti, udruga Domovinskog rata te drugi uzvanici.

Predsjednik Ivo Josipović danas boravi u Zagorju gdje je istaknuo da su branitelji najzaslužniji za međunarodno priznanje.

- Zadaća sviju nas koji obnašamo dužnost je da u ovakvim slučajevim budemo spremni reći punu istinu, rekao je Josipović.

Jezerinac: Trpimo i kritiziramo, a Hrvatska nam krvari aferama

Početak obilježavanje godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu počelo je jutrošnjom svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

- Slaveći 19. obljetnicu priznanja ne sjećamo se samo tog povijesnog datuma, nego nas sve to i obavezuje na obnovu Domovine svojim radom, poštenjem i čestitošću. Naša kronična bolest još od 19. stoljeća je sklonost pesimizmu. Trpimo, jadikujemo, kritiziramo sve i svašta, a Hrvatska nam krvari aferama. Na ovoj je Vladi i Saboru, ali i svima nama da zajedno izgradimo Lijepu našu poštenjem i odgovornošću - rekao je u propovijedi biskup Jezerinac.

Podsjetio je i na govor tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana 15. siječnja 1992. u kojem je rekao da će taj datum biti ispisal zlatnim slovima u povijesti. Taj govor završio je riječima: Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 81

OB
-obrisani-
19:23 15.01.2011.

Kaj ga ova sere, eno joj branitelji na rivi spominju sve živo i mrtvo

OB
-obrisani-
12:44 15.01.2011.

Hrvatski branitelji su bili dobri kad je trebalo za Hrvatsku zalagati svoje živote. Danas ih svi zaboravljaju. Ukoliko o tome ili o nekoj sličnoj stvari želite javno progovoriti i napraviti vašu kvalitetnu web-prezentaciju, toplo preporučujem www.logit.hr

FU
fudbal
11:37 15.01.2011.

Jezerinac-na ovoj vladi i saboru je da igradi lijepu nasu........ Pa ova vlada je opljackala lijepu nasu,a vi joj nesvjesno dajete podrsku.Crkva se treba distantirati od politike,jer ocigledno neznate sta govorite,sami sebe demantujete.