Blago njima

Korušec, Topalović i Ištef-Benšić dobivat će tri tisuće kuna više

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
Korušec, Topalović i Ištef-Benšić dobivat će tri tisuće kuna više
10.06.2010.
u 17:05
Riječ je o usklađivanju plaća s aktualnim zakonom, pa će gradonačelnik umjesto 10.260 primati 13.260, a zamjenicima s 8764 skaču na 11.760 kuna.
Pogledaj originalni članak

Većinom glasova, bjelovarski gradski vijećnici na jučerašnjem su zasjedanju prihvatili prijedlog o povećanju plaća gradonačelniku Antunu Korušecu (HSLS) i njegovim zamjenicima Anti Topaloviću (HDZ) i Đurđici Ištef-Benšić (HSS).

Sve po zakonu

Tako će ubuduće Korušecova plaća umjesto dosadašnjih 10.260 kuna bez radnoga staža iznositi 13.260 kuna, a njegovi će zamjenici ubuduće na bankovnim računima dobivati oko tri tisuće kuna više, odnosno po 11.761 kunu.

Gradonačelnik Korušec obrazložio je prijedlog nužnim usklađivanjem plaća gradskih dužnosnika s aktualnom zakonodavnom regulativom, ali isto tako podvukao kako bi dužnosnici koji vode grad veličine Bjelovara i zbog odgovornosti koju snose za gotove sve poteze trebali dobivati veće plaće nego, primjerice, neki općinski načelnici.

- Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi uvodi nova pravila o vrednovanju posla dužnosnika. Pritom nismo koristili najveći zakonom predviđeni koeficijent, ali ako cijenimo vlastiti posao koji to podrazumijeva, držim kako je riječ o realnom iznosu - potvrdio je Korušec.

Nezadovoljni SDP

Njegovo obrazloženje ipak nije dobrohotno dočekano u redovima najjače oporbene stranke u Gradskom vijeću, SDP-a, čija je predsjednica Vanja Posavac unatoč komplimentiranju Korušecovu obrazloženju i dosadašnjem radu uime Kluba uskratila potporu prijedlogu za povećanje plaća.

- Premda su koeficijenti za obračun ostali nepromijenjeni, plaće su ipak povećane. Nisam baš sigurna treba li u vrijeme kada naši građani "stežu remen" povećavati plaću gradskim dužnosnicima - pitala se oporbena prvakinja.

Iako su prijedlog bez okolišanja prihvatili koalicijski partneri HDZ i HSS, u redovima HNS-a ali i HSP-a bilo je podosta krzmanja. Tako su potonji tijekom glasovanja bili suzdržani, a SDP je glatko odbio prijedlog, što je ipak bilo nedovoljno za bilo kakve preinake.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
Jaane
12:13 12.06.2010.

Zanimljivo...a nama u privatnom sektoru nisu plaće rasle od 2004. S kojim se to zakonom usklađuje povišica od 3.000 kn za nerad? I ja bih.