Grabar-kitarović:

Predsjednica objasnila koga je nazvala 'marginalcima': Moja savjest je mirna

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Predsjednica objasnila koga je nazvala 'marginalcima': Moja savjest je mirna
14.02.2018.
u 17:35
Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe, pojasnila je predsjednica.
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za Večernji list je istaknula kako je netočno da je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića ikoga zvala političkim marginalcima te pojasnila što je zapravo htjela reći.

Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića.

Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji. Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila.

Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 205

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:56 14.02.2018.

Kako se povjest ponavlja. Krajem 90tih i pocetkom 2000tih je isto tako bila hajka "nasih" medija na Tudjmana. Lakovjerni i prosjecnici su i to opet povjerovali, isto kao i ovu glupastu hajku na nasu predsjednicu. Danas je Tudjman jedan od najvecih velikana nase povjesti.

TR
tramontana
17:54 14.02.2018.

Interesantno je, da niti jedan hrvatski političar izborom Nikolića, pa Vučića nije iskoristio priliku da napravi otklon od Srbije dok Srbija bira kolovođe rata. To je hrvatska sramota. Vučić prodaje mirotvorstvo, ali samo dok spusti hrvatskoj.

PP
pp
17:20 14.02.2018.

Zapravo posjet nije prošao loše za Hrvatsku. Vučić je pokazao tko je. Mi amo vidjeli kakvo je to ponašanje, razmišljanja, vrijednosti gdje se pokazuje koliko su Hrvati i Srbi različiti. Vučić se ponašao kao primitivac, ljigavac, lažljivac. Dobro je da su svi reagirali na to od medija, ljevice, HND-a...Plenković ga je dobro spustio i ispao pametniji. Po svim bilateralnim pitanjima ćemo mi bolje proć i zato je Vučić izgledao kao da mu je netko ukrao najdražu igračku i zato sva ta glumatanja da sanira štetu što su ga prisilili da dođe u Zagreb i što će morat popustit po pitanju svega jer ne može u EU bez toga. A možda ni nikad. Loše je ispala predsjednica, nije dobro reagirala i trebali smo se bolje pripremit al kad se sve uzme u obzir nije loše.