kultni status

Karikature vezane uz vinograd i seksi horoskop na kalendaru

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Branko Medak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Branko Medak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Branko Medak
10.11.2013.
u 13:23
Novo 34. izdanje jedinstvenog martinjskog kalendara bjelovarskog karikaturiste Branka Medaka
Pogledaj originalni članak

Bjelovarski karikaturist Branko Medak i s 34. izdanjem martinjskog kalendara još uvijek jamči da je jedinstven u svijetu, te da nigdje nema ništa slično vezanio uz Martinje, a njegovu unikatnost predstavljaju šaljive provokativne karikature sa seksi dogodovštinama vezanim uz vino i radnje u vinogradu i kljeti. Specifičnost je i numeracija mjeseca.

- Martinje je za mene najveći blagdan. Stoga moj kalendar, poput ostalih, ne počinje sa siječnjem, već studenim, jer za mene Nova godina ne počinje 1. siječnja, već upravo 11. studenog – obrazlaže Medak.  

Na tapeti EU i Linić

Uz karikature koje oslikavaju mjesece, intrigantni i neponovljivi godišnji seksi horoskop za žene i muškarce, neizostavni je dodatak unikatnosti Medakove karikaturističke i u rimi pisane umjetničke “ode” Martinju. No, kao i svake godine izrodi se ideja za novotarije.

- Po prvi puta su osmišljeni novi prometni znakovi, koji se nadovezuju na prepoznatljivu seksualnu tematiku u kalendaru, a tu su i seksi etikete za vinske boce. Nadalje, europska unija, fiskalizacija i Linićevi nameti neke su od novih tema koje su uprizorene karikaturama – o novostima kaže Medak.  

Kultni status

Zbog svega navedenog Medakov je kalendar među vinoljupcima stekao kultni status, a kojim postaje prepoznatljiv u gotovo cijelom svijetu.

- Jednako je popularan među muškim i ženski spolom, i to ne samo u Hrvatskoj već i mnogo šire. Raznoraznom razmjenom prisutan je na šest kontinenata i jedino nemam spoznaje da ga je netko odnio u Afriku  – zadovoljan je Medak. Za kraj je otkrio kako je u ovom izdanju kalendara poslušao sugestije Zagoraca, a koji su mu predložili da napravi neke karikature s motivima krapinskog pračovjeka.

Njih kao jedne od najvjernijih "klijenata" nisam želio niti smio razočarati – zaključuje Medak, kojemu je u životu sve posloženo da uživa status ponajvećeg vinoljupca, pa čak i zanimljiva spoznaja da živi u Zagorskoj ulici.    

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.