Vukovarski HDZ:

'Karamarkove riječi izvukli su iz konteksta, HDZ je i dalje uz Stožer'

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Damir Barna
Foto: Branimir Bradarić
Damir Barna
Foto: Branimir Bradarić
Damir Barna
07.12.2013.
u 15:04
Na novinarski upit da prokomentira izjavu Karamarka koji je kazao da nije vrijeme za takav referendum, Barna je rekao da je ona izvučena iz konteksta te da se to najbolje vidi kada se pročita cijela izjava.
Pogledaj originalni članak

Nakon brojnih prozivki pa i uvreda koje su uslijedile nakon što se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio u vezi održavanja referenduma o ćirilici danas je vukovarski HDZ održao izvanrednu konferenciju za novinare.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna izrazio je čestitke Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara na, kako je rekao, fascinantnom trudu, organizaciji i podršci, što je rezultiralo prikupljanjem 650.000 potpisa za raspisivanje referenduma.

– HDZ će nastaviti davati punu potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njihovim nastojanjima za obranom digniteta grada Vukovara kao mjesta posebnog pijeteta na žrtvu iz Domovinskog rata uz uvažavanje prava svih nacionalnih manjina na područjima gdje su za to stečeni uvjeti, istakao je Barna.

Na novinarski upit da prokomentira izjavu Karamarka koji je kazao da nije vrijeme za takav referendum, Barna je rekao da je ona izvučena iz konteksta te da se to najbolje vidi kada se pročita cijela izjava.

– U toj izjavi se jasno vidi da je rečeno da do referenduma ne bi niti došlo da je Vlada poštivala članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Pozvao je i Vladu da ispoštuje članak 8. Navodeći da je siguran da će onda ljudi iz Stožera povući zahtjev za referendum. To bi bio kompromis, pojasnio je Barna pojašnjavajući da u zadnjih godinu dana HDZ kontinuirano ukazuje da se nisu stekli uvjeti za uvođenje dvojezičnosti u Vukovar što 18.000 potpisa prikupljenih u Vukovaru i dokazuje. 

- Najširoj javnosti želimo poručiti da će ova Vlada i njihovi sateliti uz potporu raznih „stručnjaka“ na sve načine pokušati osporiti i onemogućiti volju hrvatskog naroda i građana  izraženu kroz ovu inicijativu. Pokušati će hrvatskom narodu u hrvatskoj državi oduzeti demokratsko pravo da se izjasni i kaže što misli, kakvu državu želi i na koji način da živi, zaključio je Barna.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
18:27 07.12.2013.

Hvala lijepo, HDZ=SDP, glasati za treće opcije.

Avatar ZDS HR
ZDS HR
16:46 07.12.2013.

Reči ću vam što bi htjeli čut (zbog naših glasova)a poslije ću po svom: takvi smo mi u politici.

Avatar eli974
eli974
18:42 07.12.2013.

ma naravno jučer nije baš za referendum, danas jeste a sutra....