šef hdz-a

Karamarko: Kolinda nije rekla ni 'a', a ima vrlo visoki rejting

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
tomislav karamarko
07.04.2014.
u 22:05
Šef HDZ-a kaže da ostavke Merzel i Sabe nisu izraz lojalnosti prema građanima
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Splitu je komentirao ostavke Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe na mjesta u Predsjedništvu SDP-a.

– Nisu iskreni. Bilo bi dobro da su dali ostavke i na svoje dužnosti. To bi bio odnos lojalnosti prema javnosti i prema građanima, a ovako je lojalnost samo prema vlastitoj stranci koju, kao, ne želite više blamirati ni sramotiti. To su mali politički štosovi – rekao je Karamarko.

Govorio je i o izjavi koju je dao Zsoltan Hernadi, predsjednik MOL-a, kako ga USKOK nije kontaktirao.

– Teško mi je to komentirati, mislim da su sad na redu njegovi odvjetnici. Teško mi je komentirati i njegovo objašnjenje kako je nastao onaj snimak. To netko drugi treba utvrditi – izjavio je Karamarko.

Novinare je zanimalo kakva je sudbina Milijana Brkića ako se utvrdi da je prepisao diplomski rad.

– U tijeku je upravni postupak, a gospodin Brkić je deponirao svoju ostavku i ako se dokaže da su optužbe točne, ostavka će biti aktivirana. A kakva je njegova sudbina? On je moj dugogodišnji suradnik i to će i ostati. Ima previše zasluga, previše dobrih osobina i karakteristika da bih ga se ja odrekao. Ako se dokaže ono što bi neki htjeli da se dogodilo, postupit ćemo vrlo principijelno – tvrdi Karamarko.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Nije htio otkriti tko će biti kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima, ali je rekao kako Kolinda Grabar Kitarović, da nije rekla ni "a" ima vrlo visoki rejting. Kandidata će otkriti tek prije samih izbora. Na stranački sastanak u Splitu na kojemu su se iza zatvorenih vrata okupili dalmatinski HDZ-ovci došao je i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

– Naravno da bismo svi htjeli da BiH započne pregovore i da što prije uđe u EU te da se nama susjedna i prijateljska država što prije uredi po europskim standardima. Naravno da smo zainteresirani da naš hrvatski narod u BiH postane ravnopravan i da realizira svoju konstitutivnost – rekao je Karamarko.

– Jedini put koji HDZ BiH vidi za svoju državu je europski put i s te strane nas raduje što nam Hrvatska može pomoći svojim iskustvima. Mi se moramo potruditi da reorganiziramo BiH po mjeri sva tri naroda. Interes Hrvata je ustavna jednakopravnost hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda – rekao je Čović.

Karamarko ga je dopunio riječima kako je nama BiH prvorazredno vanjskopolitičko, sigurnosno, gospodarsko, prometno i svako drugo pitanje, pogotovo jer je naš narod tamo neravnopravan.

>>'Brkićeva ostavka je u ladici, no vidjet ćemo što će reći Upravni sud'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

JA
Janet1234
19:36 07.04.2014.

Ostavke na mjestima u predsjedništvu SDP-a "jako puno" znače prevarenom i pokradenom narodu.

HE
hercegovačkiponos
19:31 07.04.2014.

Osim ostavke na dužnosti, moraju vratiti i sve što su pokrali ovom jadnom narodu i njegovoj djeci.

BE
bero2108
20:12 07.04.2014.

obični medijski spin kojim ni jedno ni druge ne gube puno.. da su pošteni dali bi ostavke na onim mjestima na kojima su prali novac