bez ozlijeđenih

Kapetan se onesvijestio, ribarica u brzini udarila u komiški mul

Foto: Arhiva VL
Kapetan se onesvijestio, ribarica u brzini udarila u komiški mul
18.04.2010.
u 12:20
Nijedan od četvorice članova posade, koliko ih je bilo na brodu, nije ozlijeđen, ali je oštećen pramac broda, kao i gat na kojemu su kameni blokovi u gornjem redu pomaknuti iz ležišta.
Pogledaj originalni članak

Nema sreće Pjerino Ivčević iz Komiže, vlasnik tvrtke Marinero. Njegova ribarica “Plitvine” u subotu nešto prije 18 sati prilikom uplovljavanja, u punoj je brzini udarila u komiški gat Kralja Krešimira.

Nijedan od četvorice članova posade, koliko ih je bilo na brodu, nije ozlijeđen, ali je oštećen pramac broda, kao i gat na kojemu su kameni blokovi u gornjem redu pomaknuti iz ležišta.

Kapetan ribarice 43-ogodišnji Dragan U. policiji je izjavio kako je na udaljenosti od pola nautičke milje od obale smanjio brzinu ribarice jer je osjetio slabost u organizmu, nakon čega je izgubio svijest.

K sebi je došao tek nakon udara broda u gat, tako da se samog udara uopće ne sjeća. Članovi posade su bili na prednjem dijelu broda i razvrstavali ribu tako da nisu primjetili što se dogodilo kapetanu.

Ovo je treći brod iz flote Pjerina Ivčevića. Prošle godine u siječnju kod Biševa mu je potonuo Matrinero I, a ovog siječnja nedaleko od Komiže potonuo mu je Dupin mali. Suvlasnik tvrtke Marinero bio je tadašnji direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
12:33 18.04.2010.

Ma nevjerojatno!!! To su tipovi koji su imali niz Kiss the bottom aranžmana s znanom hrv. osig. kućom i tu su u koprodukciji s jednim Hrvojem padali odštetni zahtjevi u visini milijun eura. Da ne bi netko od posade koji je razvrstavao ribu na PREDNJEM dijelu broda vidio što se događa s brodom u manevru pristanka kad je jasno da se inače radi o znanoj sekvenci radnji kad kapetan smanji brzinu kad se približava pristaništu, ulazi u manevar bočnog ili kako već izabere pristanka i točno se zna po zvuku motora i popratnim radnjama da će brod pristati. Svi mornari to već refleksno znaju kako bi to trebalo izgledati i ovo mi zvuči kao naknadna isprika za napušenu posadu ili što se već zbivalo na tom brodu, a vlasnik već ima \"povijest\" potapanja ribarica kad ih nitko nije imao prigodu vidjeti i na dubini većoj od one na kojoj bi eventualno ronioci mogli sigurno zaroniti.

AR
argo
12:43 18.04.2010.

Upravo tako mikrogrizzly. Pola milje nitko nije primjetio nista, a kapetan se osvjestio nakon udara. Ma dajte ne gnojite.

OB
-obrisani-
13:19 18.04.2010.

Vidim da Hrvati neznati više igrati nogomet i voziti brodove iako ste ste to nekada vrlo dobro znali raditi..