PROBLEMI U ZRAČNOM PROMETU

Kaos u Belgiji: Zbog štrajka ovaj tjedan otkazan velik broj letova!

Foto: JONAS ROOSENS
Štrajk u zračnoj luci Bruxelles
Foto: JONAS ROOSENS
Štrajk u zračnoj luci Bruxelles
Foto: NOE ZIMMER
Štrajk u zračnoj luci Bruxelles
20.06.2022.
u 09:30
Zračna luka u Bruxellesu pozvala je putnike da odgode putovanja ovoga tjedna. Brojne aviokompanije već su otkazale letove.
Pogledaj originalni članak

Ako ovoga tjedna letite prema Belgiji, mogli biste se naći u poteškoćama zbog najavljenih štrajkova. Naime, kako javljaju belgijski mediji, u ponedjeljak 20. lipnja (danas) očekuje se štrajk diljem zemlje. Uz nacionalni štrajk piloti, a izgleda i kabinsko osoblje belgijskog nacionalnog prijevoznika Brussels Airlines, najavili su i zaseban štrajk za 23., 24. i 25. lipnja.

Zračna luka Zaventem u Brusselsu i sve aviokompanije koje lete iz najveće belgijske zračne luke već se pripremaju na poteškoće i zastoje u prometu koje bi  nacionalni štrajk mogao izazvati ovog ponedjeljaka. Ranije ovog tjedna i zaposlenici sigurnosnog osoblja zračne luke najavili su svoj štrajk za 20. lipnja, tako da se i zbog toga očekuju dodatna i znatna čekanja, prenosi portal Croatian Aviation.

Foto: JONAS ROOSENS
Štrajk u zračnoj luci Bruxelles

Jutros su svi letovi u odlasku otkazani, a gužve su i na dolasku jer je manji broj osoblja u zračnoj luci.

Sukladno objavama zračne luke Bruxelles, nekoliko aviokompanija već je otkazalo određene letove u Bruxelles i iz njega ili izmijenilo raspored letenja kako bi se izbjegli dugi redovi, a o čemu su putnici već obaviješteni. Također, iz zračne luke savjetuju svim putnicima koji to mogu da odgode svoje putovanje ovog ponedjeljaka, a sve ostale da lete s ručnom prtljagom kako bi se smanjili redovi.

Napomenimo kako će nacionalni štrajk utjecati na brojne aspekte svakodnevnog života te na sve one koji se zateknu u Belgiji 20. lipnja. Prema pisanjima belgijskih medija, posljedice štrajka osjetit će se i u ostalim segmentima svakodnevnog života, poput javnog prijevoza, administrativnih poslova, zatvorskog sustava, sustava za gospodarenje otpadom, poštanskih usluga, obrazovnih ustanova te javnih radio i televizijskih kanala.

Osim navedenog nacionalnog štrajka, ovaj je tjedan pilotsko i kabinsko osoblje belgijskog nacionalnog avioprijevoznika Brussels Airlines najavilo štrajk za 23., 24. i 25. lipnja. 

Foto: NOE ZIMMER
Štrajk u zračnoj luci Bruxelles

"Savjetujemo svima koji ovaj tjedan putuju u Belgiju da se informiraju o statusu svojih letova te dodatno oboružaju strpljenjem zbog potencijalnih zastoja i dugih redova", stoji u obavijesti zračne luke.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GO
Gordann
11:47 20.06.2022.

Iz beograda air serbia let za kefaloniju kasnio 6sati?! Bruka