NAKON TRI GODINE

Kakav obrat u istrazi: Za smrt mladića u stravičnoj nesreći osumnjičen vozač kamiona

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
prometna
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
prometna
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
prometna
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
prometna
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
prometna
12.11.2020.
u 18:44
Policija je cijelo vrijeme tvrdila kako je nesretni Ivan (20) renaultom prešao na suprotni trak i zabio se kamion.
Pogledaj originalni članak

Veliki obrat u istrazi o smrti 20-godišnjaka koji je poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca. Nesretni vozač renaulta clija Ivan T. na mjestu je preminuo nakon izravnog sudara s kamionom 16. studenoga 2017. godine oko 23 sata na cesti u Žabnu.

Nakon obavljenog očevida, policija je drugi dan priopćila kako je mladić iz zasad neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak ceste i naletio na kamion zagrebačkih registarskih oznaka.

Od siline udara clio je odbačen u dvorište kuće, a kamion je izletio u kanal pored ceste. Ivan je poginuo na mjestu nesreće u potpuno smrskanom vozilu, a vozač kamiona lakše je ozlijeđen.

No, tri godine kasnije – veliki obrat. Županijsko državno odvjetništvo u srijedu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv vozača kamiona (41) kojeg se sumnjiči da je skrivio tu strašnu nesreću.

“Postoji osnovana sumnja da je 41-godišnjak upravljao teretnim vozilom s prikolicom kroz Sveti Ivan Žabno znatno većom brzinom od dopuštene te neprilagođenom uvjetima na cesti.

Osnovano se sumnja da je usljed toga djelomično prešao na suprotni kolnički trak i udario u osobno vozilo koje mu je dolazilo u susret i kojim je upravljao oštećenik (20).

Vozač osobnog automobila je pri udaru zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće”, otkrili su tužitelji u rješenju o provođenju istrage.

Kako to da se do tih spoznaja došlo tek nakon tri godine, zasad ostaje nepoznato. No, po svemu sudeći, presudna su bila prometna vještačenja, a možda i iskaz nekog svjedoka koji se u međuvremenu pojavio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.