PO UZORU NA ESCOBARA

Juričan predlaže BIH: Dozvolite Mamiću da si sam izgradi i plati zatvor

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Zdravko Mamić nakon potvrđene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije
Foto: Vecernji.hr
Dario Juričan
26.03.2021.
u 09:22
Mamić će tu vašu odluku s oduševljenjem prihvatiti i još malo nagraditi vaše državne službenike. Dobar je čovjek! A vama će u BiH ostati luksuzni zatvor da u njega smjestiti još kojeg poduzetnika i dobrotvora, takvih vam u Hrvatskoj ne manjka, navodi poznati redatelj.
Pogledaj originalni članak

Poznati hrvatski redatelj Dario Juričan predlaže da po uzoru na narkobosa Pabla Escobara se dopusti Zdravku Mamiću da mu sam sebi sagradi zatvor i da ga plati. Navodi kako bi zatvor mogla voditi Jelena Pavičić Vukičević, a ako ona ne može onda bi ga mogla voditi bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Ističe kako je Mamić dobar čovjek i da će BIH nakon njega ostati luksuzni zatvor. 

Status naslovljen 'Dajte Zdravku Mamiću da sagradi katedralu' upućen institucijama kao što su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Vlada RH prenosimo u cijelosti. 

"Gospodo/gospođe,

imam probitačan prijedlog za državu Bosnu i Hercegovinu, a vi me čujte i počujte, pa se pokrenite! Možda ste čuli za La Catedral, zatvor iznad grada Medilline u Kolumbiji koji je prema vlastitim nacrtima 1991. dao izgraditi poduzetnik, vjernik i dobrotvor Pablo Escobar. Zatvor je imao nogometno i košarkaško igralište, helidrom, salu za biljar, teretanu, disco, bar, jacuzzi i sve to zaokruženo s 3 hektara zemlje. Sve to je osobno poduzetnik Escobar platio iz vlastitog džepa. Nije beg cicija! 

Trebao je tamo, u prijateljskom dogovoru s državom Kolumbijom biti 5 godina. Tako je država Kolumbija zamislila riješiti nesuglasice s poduzetnikom i dobrotvornom Escobarom, kojem drugačije nisu mogli stati na kraj.

Inače je bio veliki dobrotvor: davao je teško zarađeni novac sirotinji, volio je davati novac i državnim službenicima (dobar je čovjek bio!), otvarao je nogometna igrališta lokalnim zajednicama, a u La Catedral je redovito radio tulume i primao nogometaše kolumbijske reprezentacije. E, zašto ja vam to pričam? U Bosnu i Hercegovinu navratio je poduzetnik, vjernik i dobrotvor Zdravko Mamić.

 

Voli davati novac, naročito državnim službenicima i otvarati nogometna igrališta. Ima neke nesporazume i neriješena poslovna pitanja u Hrvatskoj, pa namjerava duže vrijeme ostati u BiH. Predlažem vam da mu dozvolite da si sam izgradi zatvor i da ga plati.
U zatvoru će Mamić raditi tulume i primati nogometne reprezentativce, kao što je radio i prije.

Dizajn zatvora našem Pablitu Mamiću može izraditi arhitekt Ante Vrban, taj se specijalizirao za dobrotvore i poduzetnike, on to može nabrijati k'o Putin svoje vile. Zatvor bi mogla voditi trenutna gradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, za dva mjeseca svakako ostaje bez posla i bit će slobodna prihvatiti funkciju. Ta vam je podguzna muha, najpokornije lojalna i zuji. Ukoliko niste za nju - a to mogu razumjeti - predlažem Kolindu Grabar Kitarović, ona voli tulumariti s Mamićem i rado prima darove! Uskoro će bez posla biti i Đuro Sessa, njemu možete povjeriti bilo koji posao, taj vam se uvijek dobro snađe. A bar će voditi Vladimir Šeks. Ako država BiH bude u financijskim problemima, uvijek možete Mamiću naplatiti raniji izlazak iz zatvora, kao što ste izašli u susret poduzetniku Dragi Tadiću.

Mamić će tu vašu odluku s oduševljenjem prihvatiti i još malo nagraditi vaše državne službenike. Dobar je čovjek! A vama će u BiH ostati luksuzni zatvor da u njega smjestiti još kojeg poduzetnika i dobrotvora, takvih vam u Hrvatskoj ne manjka!

Ostaje vam da odaberete ime zatvora, ali ako dozvolite da predložim, ne bi ja tu puno mijenjao – neka se zove Katedrala!", navodi se u statusu koji potpisuje Dario Juričan. 

VIDEO: Zdravko Mamić o sucima

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MX
Mister X
11:42 26.03.2021.

Što su se družili sa mnogima pa i sa Mamićem a tko to nije ? Usput a zašto ne‘ Gdje je to kada bilo zabranjeno da se druže sa bilo kime; tko je na slobodi i ima visoke funkcije u ovoj državi ? Tko je poslije bio proganjan kažnjavan zbog toga ? Kako znamo gdje je problem svaki čovjek je nevin dok mu se ne dokaze krivica i ne bude pravomoćno osuđen . Koji sudac se je družio sa njim nakon pravomoćne presude gdje za to dokaz ?

MX
Mister X
11:16 26.03.2021.

sve fini gosponi smo Mamić im je lopina blago bolesnima .....

ID
ID72
10:12 26.03.2021.

Ovaj članak mi je osvježio dan.... naša država izgleda puna dobrotvora i vjernika 😂😂