SPASIO STARICU

Junak Robert: Na vratima je vidio nešto sumnjivo pa odlučio provjeriti što se događa

Foto: Oliver Berg/DPA/PIXSELL
Junak Robert: Na vratima je vidio nešto sumnjivo pa odlučio provjeriti što se događa
16.02.2021.
u 12:23
Kao i svakog dana dostavljao je novine, a kad je stigao pred vrata njezine kuće uočio je kako novine nisu preuzete od prethodnog dana, to mu je bilo sumnjivo...
Pogledaj originalni članak

Mladi dostavljač novina, Robert Bob Purt (18), postao je junak dana u Birchingtonu nakon hvalevrijednog poteza kojim je spasio 88-godišnju umirovljenicu.

Kao i svakog dana dostavljao je novine, a kad je stigao pred vrata njezine kuće uočio je kako novine nisu preuzete od prethodnog dana, a u poštanskom sandučiću bilo je još dopisnica. To mu je bilo sumnjivo, jer poznaje područje i ljude kojima dostavlja novine, pa je nazvao kolegu i zamolio ga da obavijesti policiju.

Kad su stigli otkrili su kako je umirovljenica pala te ostala nepomično ležati na drvenom podu tri dana. Njezina obitelj neizmjerno je zahvalna Bobu zbog onog što je učinio, piše Metro.

- Njegova reakcija omogućila je da pomoć stigne prije nego što bih ja došla kod tete. Tri je dana ležala na podu, no živa je i zbog toga smo jako zahvalni - rekla je nećakinja koja inače brine o 88-godišnjakinji.

Iz tvrtke u kojoj Robert radi priopćili su kako su ponosni njegovim postupkom i time što je učinio nešto što ide izvan njegovih dužnosti na radnom mjestu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:31 16.02.2021.

Pa i ne brine ta nećakinja previše. 88 -godisnjakinju nije ni nazvala 3 dana...