SDP u Rijeci

Jovanović: Hrvatska nema sadašnjost, uništio ju je HDZ!

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Jovanović: Hrvatska nema sadašnjost, uništio ju je HDZ!
28.06.2011.
u 13:52
Da ne bi bila ugrožena i hrvatska budućnost, izbori moraju biti odmah, bez odlaganja. Tražimo da J. Kosor izbore raspiše za kraj rujna ili početak listopada – rekao je Jovanović
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ima prošlost, povijest kojom se može ponositi, završetak pregovora pokazuje da ima i  europsku budućnost koja jamči bolji život svima, ali Hrvatska, nažalost, nema sadašnjost koju je uništio HDZ – kazao je danas u Rijeci SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović.Na završetku pregovora treba čestitati svim građanima, a ne Jadranki Kosor i HDZ-u koji su taj završetak usporili nekoliko dobrih godina, kazao je.

– Da ne bi bila ugrožena i hrvatska budućnost, izbori moraju biti odmah, bez odlaganja. Tražimo da J. Kosor izbore raspiše za kraj rujna ili početak listopada – naglasio je Jovanović dodavši kako odlaganje datuma izbora znači još jednu pljačku državnog proračuna.

– Ona i njezina ministarska svita ne rade ništa drugo nego krstare Hrvatskom na račun poreznih obveznika i vode kampanju, a sve ostalo stoji. To kod većine izaziva osjećaj mučnine i gađenja – rekao je Jovanović. Za premijerku kaže kako ona ne živi u realnom svijetu.

– Dok ministrica Dalić poručuje “da je stanje zabrinjavajuće, oporavka nema, svi su pokazatelji nepovoljni..”, Kosor to ne čuje kao što nije čula ni vidjela kako je Ina  predana MOL-u, kao što ne vidi da njezinu ministru Fuchsu cijela akademska zajednica poručuje da vodi u propast hrvatsko školstvo i javno sveučilište – rekao je Jovanović.

– Nakon osam godina korupcije, neodgovornosti, neznanja, osam godina u kojima su hrvatski BDP pojeli HDZ-ovi skakavci, Hrvatskoj treba osam godina nade, pravde, znanja, sposobnosti i odgovornosti koju građanima nudi SDP sa svojim koalicijskim partnerima. Priče o nultoj toleranciji na korupciju HDZ-a još su jedna prevara kao što je i njegova osmogodišnja politika velika laž. Posljednja potvrda ove teze jest vijest da su u svoju predizbornu kampanju opet uključili čovjeka za kojeg postoje opravdane sumnje da je torbama prljavog novca kupovao udjele u medijima na račun stranačke "zna se" politike – zaključio je Jovanović nimalo ne štedeći svoje političke protivnike.

– Hrvatska nema sadašnjost jer priča o 200 bogatih obitelji po HDZ-ovu modelu uz znamenite izjave iz HDZ-ove radionice: “Kilo mozga, dvije marke”, “Tko je jamio, jamio je” i “Tko nema novca, neka uči” odraz su mentalnog sklopa korupcijsko-klijentelističke ekipe mediokriteta "a la Kosor" i kvazi policajaca i špijuna kojima silovatelji i kriminalci nesmetano žive i putuju Hrvatskom dok oni izmišljaju afere kojima žele diskreditirati oporbene političare. Takva sumrak-ekipa Sanaderovih učenika i sljedbenika nije u stanju uvesti Hrvatku u EU, već je odvesti prema grčkom scenariju – kazao je Jovanović. Na pitanje o padu SDP-ova rejtinga Jovanović kaže  da se oni u stranci time ne opterećuju. Unatoč marketinškom vrhuncu proteklog tjedna, HDZ-u rejting pada, kazao je Jovanović. SDP-ov Luka Denona ocijenio je ponašanje ministra pravosuđa i policije neozbiljnim u slučaju Antonije Bilić. Umjesto da netko da bude hitno smijenjen, premijerka je ministru pravosuđa naredila da Paravinja što prije bude izručen Hrvatskoj, primijetio je Denona.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 181

MA
marko53
17:10 28.06.2011.

Zürich 30 6. u 19.30 ne zaboravite.

OB
-obrisani-
15:41 28.06.2011.

evo bre jednog cetnika-slavonca-bre kako to kod tebe ko ima srece i radi i zaradi 90 eura mesecno?????????????? he he he he

IC
icko
15:04 28.06.2011.

Ako ti dođe tako lakše jesan.. Al nikad nekim jovanovićima..