traumatiziranje životinja

Jesu li pretjerali? Zoološki vrt ponovno na meti kritika

Foto: Florion Goga/REUTERS/PIXSELL
Jesu li pretjerali? Zoološki vrt ponovno na meti kritika
13.06.2019.
u 11:14
Više od 138.000 osoba potpisalo je online peticiju kojom se apelira na otkazivanje 'zooloških noći', a ovo nije prvi put da se Zoološki vrt nalazi na meti kritika
Pogledaj originalni članak

Nadolazeće tople ljetne noći zaposlenicima zoološkog vrta u Londonu zvuče kao odličan izvor dodatne zarade pa su se dosjetili večernjih zabava na kojima bi posjetitelji za otprilike 20 funti mogli uživati u živoj glazbi, nastupima akrobata i komičara te pokojem piću.

Ono što ne zvuči toliko zabavno su traume životinja koje izaziva glasna glazba i ponašanje pojedinih posjetitelja. Aktivisti kažu da povijest pokazuje da su stanovnici zoološkog vrta, od lavova, tigrova, žirafa, pingvina do lemura pod stresom nakon ovakvih događaja te da im 'party atmosfera' nikako ne prija. Također se spominje i incident kada je pijani posjetitelj polijevao tigra pivom, a drugi je pokušao ući u bazen s pingvinima, piše Independent.

Više od 138.000 osoba potpisalo je online peticiju kojom se apelira na otkazivanje 'zooloških noći', a ovo nije prvi put da se zoološki vrt nalazi na meti kritika.

Tzv. 'late night' zabave u zoološkom vrtu počele su još 2014. godine i već su tada zabilježeni incidenti s pripitim i pijanim bučnim posjetiteljima. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
08:13 14.06.2019.

nek se ljudi već jednom odluče, imaju li životinje pravo na postojanje, ili nemaju. ako imaju, kakve uvjete ćemo im dozvoliti, njihov broj, prostor... dal ćemo cijeli svijet mi za sebe imati, a za njih ono što nama ne treba, ne isplati nam se. dal trebamo veća šumska područja, ili zbog lakšeg pristupa drvu moramo cestama ispresijecati to... ono, baš me zanima, dal životinje imaju neka prava i kakva.