INCIDENT

Javio se muškarac kojeg su priveli na Glavnom kolodvoru jer nije htio nositi masku u vlaku

Foto: 24sata
Javio se muškarac kojeg su priveli na Glavnom kolodvoru jer nije htio nositi masku u vlaku
03.07.2020.
u 17:11
Policajci su morali koristiti silu prilikom privođenja, a protiv muškarca su podnijeli optužni prijedlog zbog osobito drskog ponašanja na javnom mjestu i vrijeđanja policijskih službenika te ga pustili na slobodu.
Pogledaj originalni članak

Prošlog je vikenda došlo do incidenta na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kada je policija uhitila muškarca koji je odbijao staviti masku u vlaku. Muškarac je bio s malim djetetom u vlaku, a kondukteri su zatražili intervenciju policije, a putnici su negodovali. Vlak je zbog svega kasino s polaskom.

- Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tad je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom - objasnio je čitatelj za 24 sata.

Policajci su morali koristiti silu prilikom privođenja, a protiv muškarca su podnijeli optužni prijedlog zbog osobito drskog ponašanja na javnom mjestu i vrijeđanja policijskih službenika te ga pustili na slobodu.

Muškarac se sada pismom obratio portalu 24 sata gdje je iznio svoju stranu priče. 

- Za vikend 27. i 28. lipnja 2020. prognozirano je lijepo, sunčano vrijeme bez oborina i ja sam odlučio svoga sina vrtićke dobi odvesti, na selo u prirodu kod bake i djeda na svjež zrak i uživanje u malinama. Njih posebno obožava, a i ostalu domaću, organski uzgojenu hranu. Osim toga budući da je supruga prije 3 tjedna rodila planirali smo da se na taj način i ona i mala beba odmore za vikend. Na blagajni HŽ-a 27. lipnja smo lijepo kupili kartu i ušli u vlak. Sin je bio sav uzbuđen što će vidjeti baku i djeda. Budući da smo mi kupnjom karte ispunili svoju obavezu prema HŽ, čekamo da HŽ ispuni svoj dio obaveze i da vlak krene - započeo je priču uhićeni muškarac.

Kasnije je objasnio kako mu je kondukterka rekla da bez maske ne može putovati i da vlak neće krenuti. Ubrzo je pozvana policija. 

- Ovako je tekao razgovor između gospodina policijskog službenika i mene kada je nakon skoro pola sata došao do vlaka:

Policajac:“Gospodine, u čemu je problem“

Ja:“Nema problema.“

Policajac:“Nema problema? Gospodine cijeli vlak stoji zbog vas.“

Ja:“Ne stoji zbog mene.“

Policajac:“Gospodine dajte mi vašu osobnu iskaznicu“

Znači, gospodin policijski službenik mene legitimira zato što stoji vlak. Ali ja sam samo kupio kartu i uredno čekao da i HŽ ispuni svoj dio ugovorne obveze i preveze me na odredišnu lokaciju. Ja nisam u mogućnosti zaustaviti vlak, čak i kada bih to želio - stoji u pismu.

Muškarac tvrdi i da policajcu nije rekao da je glup i vrijeđao ga.

- Policijski službenik laže da sam ga nazvao pandurom, drotom i da je glup. Na temelju te laži policijski službenik mene protuzakonito lišava slobode ispred moga malodobnog djeteta. Osim što u vlaku postoji barem 20 svjedoka, ja sam i snimao policijsko postupanje. Isječak zadnjih par sekundi pokazuje da policajac tvrdi da sam ga nazvao da je drot, pandur i da je glup. Primijetite kako zamuckuje i kako mu glas titra dok izgovara te neistine. Međutim odmah nakon toga ja krećem prema jednom od putnika u vlaku koji kaže:“ Ja to nisam čuo. Ja ovo ne podržavam. Ja nisam čuo da ste to rekli. Ja nisam čuo da ste mu rekli da je drot" - stoji u pismu.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

Pogledajte i video: VIDEO Putnici u vlaku za Zagreb ne nose maske

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 208

SA
samuraj
17:28 03.07.2020.

I drugi putnici imaju žene, djecu (koja rado jedu organsku hranu) ,roditelje,a zbog tebe pametna nisu krenuli na vrijeme kući. Obični si sebičnjak, i sve u svemu loša osoba.

MA
Markos
17:21 03.07.2020.

Što se sad fini krkane ovdje pravdaš? Dali je zakon, da staviš masku? JE. Staviš masku i amen. Ovdje je prići kraj. I, da, vlak je stajao radi tebe jer za tebe gospodine pravila kao navodno ne vrijede. Pozdrav iz Slovenije.

ST
starwars
18:08 03.07.2020.

Ovakvih bahatih primitivaca ima sve više i više. Dakle, on ima masku ali je neće staviti! Cijeli vlak nosi masku, ali on ne! Jer on je tata! I ima i ženu koja je opet rodila! I sin mu voli maline! I tatica si je sav jako važan! A ustvari bijednik koji ni za polovni golf nema nego sina u vrijeme pandemije vuče u vlak! Pljuc! Trebali su ga izdegenečit.