topnički dnevnici

J. Kosor: Sve smo predali; Brammertz: Tražite još!

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
J. Kosor: Sve smo predali; Brammertz: Tražite još!
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
28.05.2010.
u 17:51
Još uvijek postoje razni putevi u istrazi koji se mogu istražiti i drago mi je čuti da će se to i učiniti - kazao je suzdržani Brammertz.
Pogledaj originalni članak

Izvješće glavnoga haaškog tužitelja Sergea Brammertza 18. lipnja pred Vijećem sigurnosti UN-a hvalit će napore Hrvatske, ali će zaključak biti da suradnja Hrvatske u vez s tzv. topničkim dnevnicima nije potpuna. Ovo se vrlo lako može iščitati iz izjave S. Brammertza nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima.

- Mene su informirali o aktivnostima task forcea i jako mi je drago čuti da će nastaviti s radom i da će proširiti svoje aktivnosti. Još uvijek postoje razni putevi u istrazi koji se još mogu istražiti i drago mi je čuti da će se to i učiniti - kazao je suzdržani Brammertz.

Najavio je kako se na izvješću o Hrvatskoj već radi i da će biti završeno ovoga vikenda te će UN-u biti poslano već u ponedjeljak. Premijerka Jadranka Kosor na sastanku je istaknula kako je Hrvatska napravila što je bilo moguće u vezi s tzv. topničkim dnevnicima.

- U slučaju potrage za dokumentima postoje ista načela kao u borbi protiv korupcije. Znači, nema ničeg nedodirljivog, nitko nije nedodirljiv, a ta potraga mora biti obavljena u potpunosti - kazala je Kosor i nastavila:

- U slučaju dokumenata mi smo obavili opširnu administrativnu istragu koja je trajala uistinu duže vrijeme. Na temelju toga prošle godine osnovali smo tzv. task force u kojem je na različite načine sudjelovalo oko 60 različitih stručnjaka. To su sve profesionalci koji znaju svoj posao: od stručnjaka iz sigurnosnih službi, obavještajnih službi, ali svakako i stručnjaci iz nekoliko ministarstava. Na čelu task forcea je gospodin Vitomir Bijelić, dokazani profesionalac.

Kosor je istaknula da je suradnja s tužiteljstvom i Haaškim sudom otvorena i iskrena te da Hrvatska zna svoje obveze iz Ustavnog zakona o suradnji s Haaškim sudom. Kad se govori o ovim dokumentima, odnosno o suradnji s Haaškim sudom, izuzetno je važno suglasje predsjednika RH, ali i glavnih oporbenih stranaka, oko toga što je činila i što čini Vlada, kazala je Kosor te istaknula kako je Brammertzu rekla da, iako između Vlade i oporbenih stranaka često nema suglasja oko onoga što se radi,  u slučaju suradnje s Haagom ono ipak postoji.

Što se tiče poglavlja 23, premijerka Kosor istaknula je da ono obuhvaća puno toga, od reforme pravosuđa do borbe protiv korupcije, te je istaknula kako u tome "imamo dobrih rezultata". Zaključila je kako poglavlje 23  najprije treba otvoriti, ali onda i zatvoriti te je naglasila kako je svjesna svih mjerila koja Hrvatsku čekaju za zatvaranje tog poglavlja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 112

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:56 28.05.2010.

..ima nade,ima! ..uz ovoga haškog brabonjka i uz ovu našu političku \"elitu\" velika je šansa da nikada NE uđemo među one koji su nam nametnuli embargo na oružje kada nam je bilo biti ili ne biti. Jaca,Šeksonja &company samo neka nastave ovako i bit će to Ok. Ne ulazimo! Poglavlje 23.-pravosuđe tako i tako NE možemo ispuniti jer da ispunimo ovi koji su sada najveći zagovornici ulaska u EU,ovi koji dočekuju ovakve kao što je ovaj lik -idu u zatvor.Poučeni prošlošću i onome kako Velika EU vodi dvostruku ,trostruku i višestrku politiku prema HR može se zaključiti da bi Oni i oprostili našim \"vizionarima\" ali ...prvo top.dnevnici-ako ih nema-ustupci na drugoj strani, bolesnoće od zakona-istospolni u brak,brat i sestra moguse vjenčati...i sl sranja uvezena iz engleskih internata i naši u Haggu dok god budu te sile to tražile,zahtjevale.I tako u krug. \"Vizionarima\" je osnovni razlog pristupni fondovi da bi zatrpali financiske rupe koje su nastale NJIHOVOM politikom-to je jedini razlog a ove priče da će nas primiti , ponovo,nazad u Evropu netreba komentirati-mi smo oduvjek u evropi i nismo se micali sa ovih prostora..samo što imamo ljigavce na vlasti koji radi vlastitih interesa bi iskopali grob vlastitog oca,skinuli cipele i poklonili onima koji obećavaju a dok nam obećavaju jedna po jedna država ide u bankrot.Neka ove naše ljige samo tako nastave,nikada nećemo u tu glupu zajednicu.

OB
-obrisani-
23:04 28.05.2010.

28.05.2010. u 18:15h 9A9 je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ To je pravi komentar !! Prave nas idiotima u vlastitoj kući,a gopodja se ponaša kao sluga svih slugu.Hrvatska vlast i opozicija su obični guzičari i petokolonaši koji nisu ništa naučili iz hrvatske povijesti.Tisuću godina nismo imali državu i nije prošlo niti 20 godina,a već smo pali pod novo ropstvo.Da se može toliko biti bez ponosa i morala,to je teško shvatljivo.Da Jadranka Kosor ima morala kao čovjek dala bi ostavku.Sve ovo vrijedi i za članove oporbe,Milanović,Pusić itd svi su oni isti ! Valjda se nadaju da će u novoj EU biti nagrađeni sa ekskluzivnim poziocijama na račun veleizdaje i prodaje Hrvatske.Oni su zapravo predstavnici EU birokracije i stvari talo treba postaviti.Ovaj masonski zlikovac je običan politikant,a ne tužitelj,a to je bio i onaj dvospolac Carlo del Ponte.

PI
Pippo9
22:52 28.05.2010.

Vlada i premijerka su predali sve dokumente koje su imali i ovdje je svima jasno da su to sramotne ucjene čovjeka koji to radi kako bi se opravdao za to što će Gotovina biti oslobođen